Q700T: Ny 8K-TV fra Samsung

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!
Annonse
Annonse
forfatter

De sylskarpe 8K-TVene har lenge vært en kuriositet forbeholdt de mest pengesterke TV-entusiastene. Samsung har imidlertid tydelige ambisjoner om å presse prisene ned til et mer folkelig nivå: Den nye Q700T blir deres hittil rimeligste TV med 8K-oppløsning.

Samsung Q700T: Hittil rimeligste 8K-TV fra Samsung

Her ser du målene på 55″ Samsung Q700T. (Foto: Samsung / John Lewis plc)

Samsung har allerede lansert tre modellserier med 8K-oppløsning for 2020-sesongen, nærmere bestemt flaggskipmodellene Q950TS, Q900TS og den lettere nedtrimmede Q800T som vi har testet tidligere. Nå får disse altså av en ytterligere forenklet lillebror. Den nye Q700T kommer i 55″ og 65″ utgave med 8K-oppløsning, og prisene ser ut til å bli relativt hyggelige. Det antydes ca 25.000 kr for 55″ , og 35.000 kr for 65-tommeren. Storebror Q80oT koster for tiden 39.990 i 65″, og finnes ikke i mindre skjermstørrelse. Q700T er med andre ord den første 55″ 8K-TV-en fra Samsung i år.

Ekte 8K-TV

For å presse prisen har Samsung naturlig nok vært nødt til å bruke et noe enklere bildepanel enn toppmodellene, men det dreier seg om et bildepanel med ekte 8K (7680 x 4320) oppløsning. Spesifikasjonene ser faktisk relativt lovende ut: Q700T bruker tilsynelatende samme videoprosessor som toppmodellene (Quantum Processor 8K), som lover bra for oppskalering og generell bildebehandling. Det betyr sannsynligvis også at man kan se YouTube videoer (med AV1 kodek) i ekte 8K-oppløsning.

Samsung QE65Q700T. (Foto: Samsung)

Bildepanelet bruker direkte LED-belysning fremfor den billigere kant-LED varianten, hvilket betyr at vi kan forvente oss brukbar kontrast. Q700T ser ut til å ha tilsvarende antall soner som 4K-modellen Q80T som vi har testet tidligere med godt resultat. Maksimal lysstyrken er oppgitt til 1000 nits. Q700T skal også ha et antirefleksfilter som hindrer speilblank skjerm.

Les også: Nå kan du se YouTube i 8K-oppløsning

Annonse

HDMI 2.1?

Samsung har foreløpig ikke bekreftet om Q700T vil støtte alle HDMI 2.1 relaterte finesser, men den skal angivelig støtte både 8K/60p og 4K/120p (High Frame Rate/HFR). Den vil også støtte AMD Freesync og Variable Refresh Rate/VRR, som er positivt med tanke på neste generasjons spillkonsoller. Samsung fremhever også funksjoner som Game Enhancer+ og Dynamic Black Equalizer som også skal være med og optimalisere spillopplevelsen.

Utvidet lyd – Object Tracking Sound+ (OTS+)

Samsung Q700T kommer også med Object Tracking Sound (OTS+) som er en ny lydfinesse på 2020-modellene. TV-en analyserer lydsignalet og sprer lyden via totalt 8 høyttalerenheter montert over, under og på sidene av skjermen, for å gi et større lydbilde.

(Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

Samsung Q700T kommer i 55″ og 65″ skjermstørrelse.

Oppdatering 03/09/2020: Lyd & Bilde har vært i kontakt med Elkjøp Nordic, som bekrefter at Samsung Q700T kommer til Norden. De nye modellene ventes i butikk mot slutten av oktober, med følgende veil. priser:

Samsung QE55Q700T: 24.995 kroner

Annonse

Samsung QE65Q700T: 29.995 kroner

Samsung Q700T har allerede landet i Storbritiannia, og TellyDan på YouTube har allerede rukket å “unboxe” en 55″:

Les også
Samsungs 8K-TV er gnistrende god! Med sin suverene skarphet gir Samsung Q800T en kruttsterk forsmak på fremtidens TV-teknologi.
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.