Q700T: Ny 8K-TV fra Samsung

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!
Annonse
Annonse
forfatter

De sylskarpe 8K-TVene har lenge vært en kuriositet forbeholdt de mest pengesterke TV-entusiastene. Samsung har imidlertid tydelige ambisjoner om å presse prisene ned til et mer folkelig nivå: Den nye Q700T blir deres hittil rimeligste TV med 8K-oppløsning.

Samsung Q700T: Hittil rimeligste 8K-TV fra Samsung

Her ser du målene på 55″ Samsung Q700T. (Foto: Samsung / John Lewis plc)

Samsung har allerede lansert tre modellserier med 8K-oppløsning for 2020-sesongen, nærmere bestemt flaggskipmodellene Q950TS, Q900TS og den lettere nedtrimmede Q800T som vi har testet tidligere. Nå får disse altså av en ytterligere forenklet lillebror. Den nye Q700T kommer i 55″ og 65″ utgave med 8K-oppløsning, og prisene ser ut til å bli relativt hyggelige. Det antydes ca 25.000 kr for 55″ , og 35.000 kr for 65-tommeren. Storebror Q80oT koster for tiden 39.990 i 65″, og finnes ikke i mindre skjermstørrelse. Q700T er med andre ord den første 55″ 8K-TV-en fra Samsung i år.

Ekte 8K-TV

For å presse prisen har Samsung naturlig nok vært nødt til å bruke et noe enklere bildepanel enn toppmodellene, men det dreier seg om et bildepanel med ekte 8K (7680 x 4320) oppløsning. Spesifikasjonene ser faktisk relativt lovende ut: Q700T bruker tilsynelatende samme videoprosessor som toppmodellene (Quantum Processor 8K), som lover bra for oppskalering og generell bildebehandling. Det betyr sannsynligvis også at man kan se YouTube videoer (med AV1 kodek) i ekte 8K-oppløsning.

Samsung QE65Q700T. (Foto: Samsung)

Bildepanelet bruker direkte LED-belysning fremfor den billigere kant-LED varianten, hvilket betyr at vi kan forvente oss brukbar kontrast. Q700T ser ut til å ha tilsvarende antall soner som 4K-modellen Q80T som vi har testet tidligere med godt resultat. Maksimal lysstyrken er oppgitt til 1000 nits. Q700T skal også ha et antirefleksfilter som hindrer speilblank skjerm.

Les også: Nå kan du se YouTube i 8K-oppløsning

HDMI 2.1?

Samsung har foreløpig ikke bekreftet om Q700T vil støtte alle HDMI 2.1 relaterte finesser, men den skal angivelig støtte både 8K/60p og 4K/120p (High Frame Rate/HFR). Den vil også støtte AMD Freesync og Variable Refresh Rate/VRR, som er positivt med tanke på neste generasjons spillkonsoller. Samsung fremhever også funksjoner som Game Enhancer+ og Dynamic Black Equalizer som også skal være med og optimalisere spillopplevelsen.

Utvidet lyd – Object Tracking Sound+ (OTS+)

Samsung Q700T kommer også med Object Tracking Sound (OTS+) som er en ny lydfinesse på 2020-modellene. TV-en analyserer lydsignalet og sprer lyden via totalt 8 høyttalerenheter montert over, under og på sidene av skjermen, for å gi et større lydbilde.

(Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

Samsung Q700T kommer i 55″ og 65″ skjermstørrelse.

Oppdatering 03/09/2020: Lyd & Bilde har vært i kontakt med Elkjøp Nordic, som bekrefter at Samsung Q700T kommer til Norden. De nye modellene ventes i butikk mot slutten av oktober, med følgende veil. priser:

Samsung QE55Q700T: 24.995 kroner

Samsung QE65Q700T: 29.995 kroner

Samsung Q700T har allerede landet i Storbritiannia, og TellyDan på YouTube har allerede rukket å «unboxe» en 55″:

Les også
Samsungs 8K-TV er gnistrende god! Med sin suverene skarphet gir Samsung Q800T en kruttsterk forsmak på fremtidens TV-teknologi.

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon.Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

Vennligst bekreft før registrering

Fortsett med Google

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.