Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Q700T: Ny 8K-TV fra Samsung

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!

De sylskarpe 8K-TVene har lenge vært en kuriositet forbeholdt de mest pengesterke TV-entusiastene. Samsung har imidlertid tydelige ambisjoner om å presse prisene ned til et mer folkelig nivå: Den nye Q700T blir deres hittil rimeligste TV med 8K-oppløsning.

Samsung Q700T: Hittil rimeligste 8K-TV fra Samsung

Her ser du målene på 55″ Samsung Q700T. (Foto: Samsung / John Lewis plc)

Samsung har allerede lansert tre modellserier med 8K-oppløsning for 2020-sesongen, nærmere bestemt flaggskipmodellene Q950TS, Q900TS og den lettere nedtrimmede Q800T som vi har testet tidligere. Nå får disse altså av en ytterligere forenklet lillebror. Den nye Q700T kommer i 55″ og 65″ utgave med 8K-oppløsning, og prisene ser ut til å bli relativt hyggelige. Det antydes ca 25.000 kr for 55″ , og 35.000 kr for 65-tommeren. Storebror Q80oT koster for tiden 39.990 i 65″, og finnes ikke i mindre skjermstørrelse. Q700T er med andre ord den første 55″ 8K-TV-en fra Samsung i år.

Ekte 8K-TV

For å presse prisen har Samsung naturlig nok vært nødt til å bruke et noe enklere bildepanel enn toppmodellene, men det dreier seg om et bildepanel med ekte 8K (7680 x 4320) oppløsning. Spesifikasjonene ser faktisk relativt lovende ut: Q700T bruker tilsynelatende samme videoprosessor som toppmodellene (Quantum Processor 8K), som lover bra for oppskalering og generell bildebehandling. Det betyr sannsynligvis også at man kan se YouTube videoer (med AV1 kodek) i ekte 8K-oppløsning.

Samsung QE65Q700T. (Foto: Samsung)

Bildepanelet bruker direkte LED-belysning fremfor den billigere kant-LED varianten, hvilket betyr at vi kan forvente oss brukbar kontrast. Q700T ser ut til å ha tilsvarende antall soner som 4K-modellen Q80T som vi har testet tidligere med godt resultat. Maksimal lysstyrken er oppgitt til 1000 nits. Q700T skal også ha et antirefleksfilter som hindrer speilblank skjerm.

Les også: Nå kan du se YouTube i 8K-oppløsning

HDMI 2.1?

Samsung har foreløpig ikke bekreftet om Q700T vil støtte alle HDMI 2.1 relaterte finesser, men den skal angivelig støtte både 8K/60p og 4K/120p (High Frame Rate/HFR). Den vil også støtte AMD Freesync og Variable Refresh Rate/VRR, som er positivt med tanke på neste generasjons spillkonsoller. Samsung fremhever også funksjoner som Game Enhancer+ og Dynamic Black Equalizer som også skal være med og optimalisere spillopplevelsen.

Annonse

Utvidet lyd – Object Tracking Sound+ (OTS+)

Samsung Q700T kommer også med Object Tracking Sound (OTS+) som er en ny lydfinesse på 2020-modellene. TV-en analyserer lydsignalet og sprer lyden via totalt 8 høyttalerenheter montert over, under og på sidene av skjermen, for å gi et større lydbilde.

(Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

Samsung Q700T kommer i 55″ og 65″ skjermstørrelse.

Oppdatering 03/09/2020: Lyd & Bilde har vært i kontakt med Elkjøp Nordic, som bekrefter at Samsung Q700T kommer til Norden. De nye modellene ventes i butikk mot slutten av oktober, med følgende veil. priser:

Samsung QE55Q700T: 24.995 kroner

Samsung QE65Q700T: 29.995 kroner

Samsung Q700T har allerede landet i Storbritiannia, og TellyDan på YouTube har allerede rukket å «unboxe» en 55″:

Samsungs 8K-TV er gnistrende god! Med sin suverene skarphet gir Samsung Q800T en kruttsterk forsmak på fremtidens TV-teknologi.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!

Samsung innleder TV-høsten med en ny, billigere 8K-modell!

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.