TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Philips OLED807 kommer i 48-77″

Nykommeren OLED807 får både nytt OLED-panel, oppgradert videoprosessor, og et mer avansert Ambilight-lys.

forfatter
Publisert 27.01.22 - 14:00

Philips har fått mye skryt for sine OLED-TV-er, deriblant OLED806/856 som vi har testet med utmerket resultat her hjemme. Nå er arvtageren OLED807 på vei, og Philips ser ut til å ha gått grundig til verks når de skulle forbedre en allerede god TV.

Philips OLED807

Den nye OLED-TV-en kommer i fire størrelser (48”, 55”, 65” og 77”) og tar i bruk den nyeste generasjonen OLED-paneler fra LG Display, også kjent som OLED EX. Disse panelene lover blant annet opptil 30% høyere lysstyrke enn den tradisjonelle varianten. Philips har også trimmet bildebehandlingen i form av en ny, sjette generasjons P5 AI videoprosessor.

OLED807 OLED837 F OLED807 OLED837 RFT OLED807 OLED837 L OLED807 OLED837 LFT
<
>
Philips OLED807. (Foto: Philips)

OLED807 ville jo ikke vært en ekte Philips-TV uten omgivelseslyset Ambilight, og produsenten hevder å ha oppnådd noen forbedringer her også. Det firesidige Ambilight-lyset skal by på en mer detaljert fargegjengivelse, og justerer nå både lysstyrken, gamma og farger kontinuerlig etter lysforholdene i rommet.

Philips har tidligere markert seg med bred støtte for ulike HDR videoformater. Nytt på listen for i år er IMAX Enhanced, som kommer i tillegg til Dolby Vision, HDR10+ og HLG.

Les også Fargesprakende spillopplevelse Med kontrastrik OLED på forsiden og fargefylt Ambilight-lys på baksiden, blir Philips OLED806 ekstra engasjerende til spill!

Philips har også tatt hensyn til de gaming-interesserte blant oss, og oppdatert OLED807 med en såkalt Game Bar meny. Her får man rask tilgang på de viktigste gaming-innstillingene. HDMI 2.1 er selvfølgelig på plass, det samme er støtte for FreeSync Premium og G-SYNC/VRR (variable refresh rate) fra 48-120Hz.

Brukergrenssesnittet er som før Android-basert (Android 11), og OLED807 har dessuten fått en premium fjernkontroll i metall, skinntrekk og med bakbelyste knapper.

Hva med lyden, da?

Philips OLED807 må klare seg uten høyttalere fra Bowers & Wilkins – det er reservert for de enda dyrere modellene. Derimot har den fått et innebygd 2.1 lydsystem med 70 watt forsterkerkraft, og en aktiv basshøyttaler med hele fire passive elementer på baksiden.

Dersom man ønsker å oppgradere fra den innebygde lyden, finnes også muligheter for det: Philips-skjermen kan sende ut lydsignaler via HDMI eARC, eller trådløst. Den kan også inngå i et multirom-system(DTS Play-Fi), som gjør det mulig å utvide med trådløse bakhøyttalere og subwoofer. Da vil det også være mulig å bruke TV-ens egne høyttalere som dedikert senterkanal. Dette låter interessant i våre ører, og er noe vi ser frem til å sjekke ut når vi får OLED807 på testbenken.

Philips OLED707

I tillegg til OLED807 kommer det også en nedskalert modell kalt OLED707. Den kommer med mange av de samme finessene som OLED807, inkludert HDMI 2.1, 4K/120Hz og VRR, men uten det nye EX OLED-panelet.

Pris og tilgjengelighet

Vi har ennå ikke fått bekreftet nordiske priser på Philips OLED807 og OLED707, eller nøyaktig når de ventes i butikk, men det antydes så sent som juli 2022. Vi oppdaterer når vi vet mer!

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde