Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

Nyhet

Philips OLED807 kommer i 48-77″

Nykommeren OLED807 får både nytt OLED-panel, oppgradert videoprosessor, og et mer avansert Ambilight-lys.

Skrevet av / 27.01.22 - 14:00
Philips OLED807 kommer i 48-77″

Philips har fått mye skryt for sine OLED-TV-er, deriblant OLED806/856 som vi har testet med utmerket resultat her hjemme. Nå er arvtageren OLED807 på vei, og Philips ser ut til å ha gått grundig til verks når de skulle forbedre en allerede god TV.

Philips OLED807

Den nye OLED-TV-en kommer i fire størrelser (48”, 55”, 65” og 77”) og tar i bruk den nyeste generasjonen OLED-paneler fra LG Display, også kjent som OLED EX. Disse panelene lover blant annet opptil 30% høyere lysstyrke enn den tradisjonelle varianten. Philips har også trimmet bildebehandlingen i form av en ny, sjette generasjons P5 AI videoprosessor.

OLED807 OLED837 F OLED807 OLED837 RFT OLED807 OLED837 L OLED807 OLED837 LFT
<
>
Philips OLED807. (Foto: Philips)

OLED807 ville jo ikke vært en ekte Philips-TV uten omgivelseslyset Ambilight, og produsenten hevder å ha oppnådd noen forbedringer her også. Det firesidige Ambilight-lyset skal by på en mer detaljert fargegjengivelse, og justerer nå både lysstyrken, gamma og farger kontinuerlig etter lysforholdene i rommet.

Philips har tidligere markert seg med bred støtte for ulike HDR videoformater. Nytt på listen for i år er IMAX Enhanced, som kommer i tillegg til Dolby Vision, HDR10+ og HLG.

Les også Fargesprakende spillopplevelse Med kontrastrik OLED på forsiden og fargefylt Ambilight-lys på baksiden, blir Philips OLED806 ekstra engasjerende til spill!

Philips har også tatt hensyn til de gaming-interesserte blant oss, og oppdatert OLED807 med en såkalt Game Bar meny. Her får man rask tilgang på de viktigste gaming-innstillingene. HDMI 2.1 er selvfølgelig på plass, det samme er støtte for FreeSync Premium og G-SYNC/VRR (variable refresh rate) fra 48-120Hz.

Brukergrenssesnittet er som før Android-basert (Android 11), og OLED807 har dessuten fått en premium fjernkontroll i metall, skinntrekk og med bakbelyste knapper.

Hva med lyden, da?

Philips OLED807 må klare seg uten høyttalere fra Bowers & Wilkins – det er reservert for de enda dyrere modellene. Derimot har den fått et innebygd 2.1 lydsystem med 70 watt forsterkerkraft, og en aktiv basshøyttaler med hele fire passive elementer på baksiden.

Dersom man ønsker å oppgradere fra den innebygde lyden, finnes også muligheter for det: Philips-skjermen kan sende ut lydsignaler via HDMI eARC, eller trådløst. Den kan også inngå i et multirom-system(DTS Play-Fi), som gjør det mulig å utvide med trådløse bakhøyttalere og subwoofer. Da vil det også være mulig å bruke TV-ens egne høyttalere som dedikert senterkanal. Dette låter interessant i våre ører, og er noe vi ser frem til å sjekke ut når vi får OLED807 på testbenken.

Philips OLED707

I tillegg til OLED807 kommer det også en nedskalert modell kalt OLED707. Den kommer med mange av de samme finessene som OLED807, inkludert HDMI 2.1, 4K/120Hz og VRR, men uten det nye EX OLED-panelet.

Pris og tilgjengelighet

Vi har ennå ikke fått bekreftet nordiske priser på Philips OLED807 og OLED707, eller nøyaktig når de ventes i butikk, men det antydes så sent som juli 2022. Vi oppdaterer når vi vet mer!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er TCLs nye toppmodeller

CES 2024: LG vinner hele 33 innovasjonspriser

Her er TV-ene vi fant på tilbud under Cyber Monday

Hisense hever lista med ny flaggskip-TV

Ny 98" Samsung-TV klar for Norge

TIME: LGs trådløse OLED kan endre livene våre

Avansert nanoteknologi som ga bedre TV-bilde vant Nobelprisen

Nå er den her

Fra knøttliten til kolossal: TCL MQLED80

Snart i butikk: Hisense 100" U7K

Kan en trådløs OLED-TV være verdt så mye penger?

Mer sofistikert kunst til The Frame

0
Scroll to Top