Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Panasonic lanserer nye OLED og LED TV-modeller for 2024

Med oppgraderte OLED-paneler og "AI-boostet" bildebehandling kan dette bli en godbit for filmentusiastene.

Skrevet av / 14.05.24 - 14:45
Panasonic lanserer nye OLED og LED TV-modeller for 2024

Düsseldorf/Lyd & Bilde: Panasonic presenterte i dag deres komplette TV-modellsortiment for 2024, som består av en rekke OLED- og LED-baserte TV-skjermer. Utvalget varierer fra små og billige LCD-skjermer, til store LED og OLED-skjermer i high-end klassen. Vi fikk en sniktitt på enkelte av disse under CES 2024 i januar, men nå er den europeiske lanseringen et faktum.

Les også Panasonic skifter gir med nye OLED-modeller Nytt operativsystem, men fortsatt sterkt fokus på bilde- og lydkvalitet.

Panasonic TV 2024: AI-forbedret bildekvalitet og brukervennlighet i fokus

Panasonic legger vekt på deres langvarige samarbeid med filmindustrien i Hollywood som en av suksessfaktorene for å oppnå presis og enestående bildekvalitet. Panasonics OLED-TV-er er kjent for sin nøyaktige hvitbalanse og fargegradering, som har gjort dem populære hos mange profesjonelle studioer. For eksempel er koloristen Stefan Sonnenfeld fra postproduksjonshuset Company 3, er en av Panasonic faste samarbeidspartnere.

Den nyeste generasjonen av HCX videoprosessoren har fått flere AI-forbedrede bildefinesser innen støyreduksjon og oppskalering. TV-en anvender kunstig intelligens for å analysere innholdet og deretter justere bildet og lyden optimalt.

I år lanserer de dessuten et samarbeid med Amazon, som har levert brukergrensesnittet Fire TV på noen av modellene. Fire TV byr blant annet på en brukertilpasset startskjerm, og fjernkontrollen har fått en programmerbar «My app» knapp. Enkelte av high-end modellene lover også 360-graders surroundlyd.

I tillegg har Panasonic angivelig forbedret sine smarte og gaming-relaterte finesser, etter sigende for å oppnå en revolusjonerende TV-opplevelse. Det er store ord, men Panasonic er tradisjonelt kjent for å levere varene når det kommer til kvalitet og brukeropplevelse.

Les også Slik er Panasonics nye "Fire TV" Nå blir det fart på sakene.

Nye 4K OLED-modeller: Z95A, Z93A, Z90A, Z85A, Z80A

l-jn240508-1-2 l-jn240508-1-3
<
>
Panasonic Z95A (Foto: Panasonic)

På toppen av 2024-sortimentet finner vi Z95A og Z93A – Panasonics flaggskip OLED TV-er, som først ble vist på CES i januar. Begge modellene har den avanserte HCX Pro AI MK II-prosessoren ogPanasonic Premium-funksjoner. Z95A drar dessuten nytte av et forbedret «Master OLED Ultimate» panel med MLA-teknikk for høyere lysstyrke.

Panasonic-skjermene har også fått støtte for Dolby Vision IQ® with Precision Detail som borger for overlegen gjengivelse av HDR-video, mens et 360 Soundscape Pro lydsystem fra Technics sikrer oppslukende 3D-surroundlyd. OLED-TV-ene støtter nå 144Hz Variable Refresh Rate (VRR) for en jevnere giengivelse av spillgrafikk, og er dessuten NVIDIA® G-SYNC®-kompatible og AMD FreeSync™ Premium-sertifiserte TV-er.

Panasonic Z95A leveres i 55 og 65 tommer, mens Z93A kommer i 77 tommer, uten MLA.

Hakket nedover på rangstigen sitter Z90A, som kan skilte med samme OLED-panel og avanserte videoprosessering, men med et litt enklere lydsystem som sparer litt plass og penger. Denne skjermen er optimalisert for gaming med 144Hz oppdateringsfrekvens og spillmodusen Game Mode Extreme for lavest mulig forsinkelse.

Panasonic Z90A leveres i 42, 48, 55, og 65 tommer.

Lillebroren til denne heter Z85A, fortsatt en slank 4K OLED-skjerm, men nå begrenset til 120Hz, men med den samme kraftige videoprosessoren.

Panasonic Z85A leveres i 55 og 65 tommer.

Panasonic Z85A. (Foto: Panasonic)

Sist, men ikke minst kommer også Z80A som blir en enklere modell med mindre kraftig videoprosessor.

Panasonic Z80A leveres i 42, 48, 55 og 65 tommer.

Samtlige av OLED-modellene bruker Amazon Fire TV operativsystem.

Nye 4K LED-modeller: W95A, W90A, W80A, W70A, W60A

Panasonic W95A. (Foto: Panasonic)

Panasonic introduserer også nye LCD-skjermer med MiniLED-baklys i år. Panasonic oppgir ikke antall dimming-soner, men forteller at toppmodellen W95A bruker Mini LED-teknologi for et «lysere, mer kontrastrikt 4K-bilde», og drives av samme type videoprosessor (HCX Pro AI MK II) som i de beste OLED-modellene. W95A har også Fire TV grensesnitt, 144Hz Game Mode Extreme, Filmmaker Mode og True Game Mode for den ultimate film- og spillopplevelsen.

Panasonic W95A leveres i 55, 65 og 75 tommer.

Lillebroren W90A bruker mer konvensjonelle LED-dioder i baklyset, sammen med HCX Pro AI-prosessor MK II for dynamiske bilder, Panasonic Premium TV-funksjoner, spilling med opptil med 144Hz oppdateringsfrekvens og omfattende smart-funksjoner.

Panasonic W90A leveres i 43, 50, 55, og 65 tommer.

Panasonic W90A. (Foto: Panasonic)

Ytterligere modeller inkluderer W80A med 4K Edge ED-paneler som tilbyr lyse farger, skarpe kontraster og presise detaljer takket være Dolby Vision®, HDR10+ og FILMMAKER MODE.

Panasonic W80A leveres i 43, 50, 55, og 65 tommer.

Alle de ovennevnte modellene er «Panasonic Premium TV-er» med Fire TV, som byr p ået stort utvalg av strømmeinnhold og smarte funksjoner.

I tillegg lanseres W70A og W60A, som er enklere LED-LCD TV-er med Google TV og Powered by TiVo operativsystemer. Begge i skjermstørrelser fra 43-65 tommer.

En Google TV som W70A har innebygd Chromecast, som gjør det enkelt å dele filmer, TV-serier eller bilder fra telefonen eller nettbrettet direkte til TV-en.

Panasonic W70A og W60A leveres i 43, 50, 55, og 65 tommer.

Pris og tilgjengelighet

Panasonics 2024 TV-modeller slippes i butikkene i løpet av våren og sommeren 2024. Norske priser vil bli kunngjort frem mot lansering.

Fjorårsmodellen 77MZ2000E var en av de beste OLED TV-ene vi testet i 2024.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top