TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nye QLED-TV-er fra Nokia

Nokias 2022-modeller blir både mindre...og større!

forfatter
Publisert 25.01.22 - 13:00

Nokia er tilbake på TV-markedet etter en tids dvale: Det finske merket produseres nå av det østerrikske selskapet StreamView GmbH på lisens. Lyd & Bilde testet en av de første modellene i fjor – 65-tommeren Nokia 6500D. For 2022 utvides sortimentet med flere skjermstørrelser, fra 43″ og helt opp til 70″.

Les også QLED-TV med nordiske røtter Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!
Nokia QLED Range
Nokia QLED Range 2022. (Foto: Nokia/Streamview Gmbh)

Nokia QLED Smart TV 2022

De nye modellene er av typen LCD med Quantum Dot-teknikk, også kjent som QLED, og skal angivelig by på en farge- og kontrastrik bildeopplevelse. Nokia og Streamview skal ha lagt vekt på gode bildennstillinger for film, sport og spill. En dedikert, spillmodus som lover lav forsinkelse(input lag) ned mot 8 millisekunder. De har også prioritert lydgjengivelsen, ved blant annet å utstyre TV-ene med en integrert subwoofer.

Med Android TV får man tilgang til en rekke populære strømmetjenester, deriblant Netflix, Disney+, Paramount+ og HBO Max. Nokia QLED Smart TV har for øvrig 3 HDMI-innganger (2.0), 2 USB samt trippel TV-tuner for bakkenett, parabol og kabel.

TV-ene har firekjerners prosessor og 8GB RAM som sørger for at de interne appene kjører smooth. Fjernkontrollen er også Bluetooth-basert, ergonomisk utformet, og kommer dessuten med bakbelyste knapper.

Nokia Smart TV 7000D Lifestyle
Nokia Smart TV 7000D. (Foto: Nokia/Streamview Gmbh)

Pris og tilgjengelighet

Nokia QLED 4K UHD Smart TV-modellene kommer i skjermstørrelsene 43, 50, 55, 58 og 70 tommer, og vil snart være tilgjengelig fra nettbutikken nokia.streamview.com samt fra utvalgte forhandlere.

Veil. priser:

Nokia 4300D (43″) 6790 kr

Nokia 5000D (50″) 7790 kr

Nokia 5500D (55″) 8790 kr

Nokia 5800D (58″) 9290 kr

Nokia 7000D (70″) 15990 kr

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Her er Star Wars TV-en The force is strong with this one...
Er dette Samsungs beste TV hittil? Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.
Første test av QD-OLED Sonys nye toppmodell A95K er blant de første TV-ene med den nye QD-OLED teknologien. Og en bildekvalitet vi knapt har sett maken til!
Panasonic avslører årets TV-modeller Introduserer en rekke oppgraderte OLED og LCD-modeller skreddersydd for gaming.
Ny OLED-TV fra Bang & Olufsen B&O har oppdatert sin beste TV med splitter nytt OLED-panel fra LG! Og prisen blir...heftig.
På jakt etter ny TV? Sjekk vår topp 10 liste. Her finner du de 10 beste TV-modellene akkurat nå!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend