Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nokia QLED Smart TV 6500D

Lanserer ny TV med Android under det kjente Nokia-navnet.

Det er ikke så ofte vi ser en ny TV med Nokia-logo på, men det ønsker det østerrikske selskapet StreamView GmbH en forandring på. De har lisensen på det finske Nokia-merkenavnet for Smart TV og mottaker-bokser i Europa, og nå lanserer de en splitter ny Nokia-TV for det nordiske markedet.

Nokia_Smart_TV_6500D_front Nokia_Smart_TV_6500D_perspective Nokia_Smart_TV_6500D_left Nokia_Smart_TV_6500D_back Nokia_Smart_TV_6500D_right
<
>
(Foto: Nokia/Streamview GmbH)

Nokia QLED Smart TV 6500D

Den nye modellen heter Nokia QLED Smart TV 6500D og er tilsynelatende en ganske godt spekket 65-tommer, som havner i den populære prisklassen rundt 12.000 kroner.

Produsenten vektlegger at TV-en skal ha et nordisk, minimalistisk design, som gjør at den skal passe godt inn i enhver stue. TV-en kommer blant annet med et vendbart stativ som kan dreie skjermen til venstre eller høyre.

Fjernkontrollen er Bluetooth-basert, ergonomisk utformet, og kommer dessuten med bakbelyste knapper. Snarvei-knapp til YouTube og Netflix er også på plass.

Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_01 Nokia_Smart_TV_QLED_6500D_lifestyle_04 Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_03 Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_02
<
>
(Foto: Nokia/Streamview GmbH)

Bildeteknologien som brukes er av typen QLED-LCD med kantbelysning, og har selvsagt 4K UHD-oppløsning. TV-en bruker et filter med såkalte kvanteprikker (Quantum Dots) for å oppnå bredere fargespekter, herav navnet QLED.

Annonse

Brukergrensesnittet er Android-basert, hvilket selvfølgelig innebærer et bredt utvalg av tilgjengelige apper og strømmetjenester, deriblant Netflix, Disney+ og Amazon Prime Video. Samt stemmestyring via Google Assistant.

Produsenten skal også ha sørget for god lyd, med 2 x 12 watt til stereo høyttalere, samt 12 watt til en ekstra basshøyttaler på baksiden. TV-en støtter Dolby Digital 5.1 lydprosessering, men det nevnes ikke om den også har Atmos-støtte.

Annonse
TV-comeback for Loewe Den tyske kvalitetsprodusenten Loewe varsler at de er på vei med nye TV-modeller og lydprodukter.

Pris og tilgjengelighet

Nokia 65″ QLED 4K UHD Smart TV 6500D kan kjøpes på nett i Norge fra i dag på nokia.streamview.com og gjennom utvalgte forhandlere, til en veiledende utsalgspris på 12229 kroner.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.