TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

LZ2000 er Panasonics nye toppmodell

Endelig blir Panasonics beste OLED tilgjengelig i større enn 65"!

CES-messen i Las Vegas har såvidt begynt, og Panasonic har akkurat trukket sløret av noen kommende TV-modeller for 2022. Aller først ut er flaggskipmodellen LZ2000, som tar over stafettpinnen etter den kritikerroste JZ2000 fra 2021.

Panasonics toppmodell har tidligere imponert oss med svært presis og naturlig bildekvalitet, og ikke minst spenstig lyd via det innebygde Atmos høyttalersystemet fra Technics. Ikke overraskende er det den samme oppskriften Panasonic har valgt å bygge på for 2022, selvfølgelig med en del finpussing på både lyd- og bildesiden.

I tillegg kommer LZ2000 – endelig – i en større skjermstørrelse!

Panasonic LZ2000: Tilgjengelig i 77, 65 og 55 tommer

Ja, du leste riktig: Den japanske produsenten har endelig hørt våre bønner her oppe fra det kalde nord, og lanserer flaggskipmodellen i noe litt større enn de litt puslete 65″ vi har måttet nøye oss med tidligere. LZ2000 blir tilgjengelig i opp til 77 tommers skjermstørrelse, og dermed åpner det seg en mulighet for å nyte Panasonics flotte bildekvalitet i et skikkelig format.

Panasonic TX-755LZ2000E. (Foto: Panasonic)

Alle de tre skjermstørrelsene bruker siste versjon av Panasonics “Master OLED Pro” bildepaneler, som riktignok er levert av LG Display, men lettere modifisert av den japanske produsenten for blant annet å oppnå høyere lysstyrke.

LZ2000 har selvfølgelig også fått en del andre forbedringer under panseret, deriblant en oppgradert HCX Pro AI videoprosessor, og nye gamingfinesser – inkludert en egen Game Control Board med relevante innstillinger – noe vi til dels har savnet på 2021-modellene. LZ2000 skal også støtte viktige HDMI 2.1 finesser som VRR, HFR og 4K/120hz når den slippes.

LZ2000 har også fått en ny, mer avansert lyssensor: I tillegg til å måle lysstyrken I rommet, tar den også hensyn til fargetemperaturen, som typisk vil variere gjennom dagen. Videoprosessoren bruker denne informasjonen for å kunne gi et så fargekorrekt bilde som mulig.

Panasonic LZ2000 har også bred støtte for ulike HDR videoformater, deriblant Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive, i tillegg til HLG Photo, som er stillbilder i HDR-kvalitet.

Atmos-lyd fra Technics

På lydsiden anvender Panasonic seg av høyttalere fra Technics. Lydsystemet er kompatibelt med Dolby Atmos og bruker både oppad- og sidevendte høyttalere for å gi en mer tredimensjonal og presis surroundlyd.

De innebygde høyttalerne skal også ha et ekstra triks i ermet: Mer retningsbestemt lyd. LZ2000 skal kunne dirigere lyden i en bestemt retning, slik at den være høyere og tydeligere i én seksjon av rommet, og samtidig mer dempet i en annen. Noe for tunghørte og/eller barnefamilier? Det skal bli interessant å sjekke ut hvordan dette virker i praksis.

(Foto: Panasonic)

Pris og tilgjengelighet

Panasonic LZ2000 ventes i  butikk i løpet av juni/juli 2022 – dog bare I 55” og 65” utgave. Den større 77” modellen ventes først i august. Panasonic har ikke kunngjort noen offisielle priser enda, men vi følger med!

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Lyd & Bilde