Følg oss på

Søk efter tests, nyheder, anmeldelser..

LGs nye galleri-TV i butikk: Her er prisene på OLED GX

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

LG er i full gang med å rulle sine nye 2020-modeller ut i butikk. Flere av fjorårets mest populære TV-er får nå sine naturlige etterfølgere, deriblant CX og BX (uttales C10 og B10) som erstatter C9 og B9 fra 2019. Men den kanskje aller mest interessante modellen er helt fersk! Den nye OLED GX Gallery Series er skreddersydd for å henges direkte på veggen.

Les også: LG starter slipp av 2020 4K og 8K OLED TV-er denne måneden

LG OLED GX Gallery Series

LG GX OLED er designet for å henges rett på veggen, med mulighet for skjulte kabler. (Foto: LG)

LG har så langt hatt litt varierende hell med sine designmodeller. Den supertynne Wallpaper OLED er i utgangspunktet en veldig elegant TV, men skjemmes av den litt klumpete strømkabelen og lydplanken som følger med. I tillegg er den svindyr!

I år virker det som LG har lært, og slipper en mer gjennomtenkt og praktisk design-TV. Den nye GX-serien får dessuten en langt gunstigere pris  – ca 25% lavere enn Wallpaper.

LG OLED GX kommer med alt av høyttalere, strømforsyning og elektronikk integrert i selve TV-en, men er likevel bare 2 centimeter tykk på det meste. Strøm- og signalkablene ledes gjennom en innfelte spor, så her er det ingenting som buler ut. I tillegg har LG designet et dedikert, hengslet veggfeste som gjør at TV-en kan henge kloss inntil veggen, eller trekkes ut når noe skal kobles til eller fra. Veggfeste følger med i esken – eventuelle føtter er tilleggsutstyr. Denne TV-en skal henges på vegg!

 

4K OLED med «alt»

LG OLED GX Gallery series (Foto: LG)

LG OLED GX Gallery series (Foto: LG)

Annonse

På bildefronten kommer GX-serien rustet med et fullblods 4K OLED-panel, som drives av LGs kraftigste videoprosessor A9 gen 3. LG prosessoren har mange triks i verktøyskrinet og bruker blant annet maskinlæring for å kontinuerlig forbedre bildekvaliteten.   I tillegg har LG som tidligere år satset på bred støtte av ulike videoformater og standarder. GX støtter de aller fleste HDR-formater inkludert Dolby Vision (nå også i «IQ» versjon som tilpasser seg lyset i rommet). Du kan selv velge blant en rekke bildemodus – alt fra den adaptive Genre Selection, der TV-en automatisk gjenkjenner videomaterialet og optimaliserer – til den supernøytrale Filmmaker Mode. GX-serien støtter også HDMI 2.1 på alle 4 innganger, og er sånn sett forberedt for neste generasjons spillkonsoller.

LG OLED GX Gallery series (Foto: LG)

Matchende lydplanke

På lydsiden støtter GX også Dolby Atmos og kan sende høykvalitets surroundlyd via HDMI eARC til en kompatibel lydplanke. LG vil også tilby en matchende lydplanke til GX-serien – SNX7 – som ekstrautstyr. Den har med samme flate designen, skreddersydd for 65″ TV og veggmontering. Den får virtuell Atmos-lyd med 3.1 kanaler, separat subwoofer og 420 watt.

LG GX Soundbar SNX7. (Foto: LG)

Vi gleder oss til å sette LG GX-serien ordentlig på prøve, og har allerede bestilt oss et testeksemplar!

Pris og tilgjengelighet

55″ og 65″ utgaven av Gallery OLED finnes i butikk nå, mens den større 77″ versjonen ventes mot slutten av juni.

Priser: 

LG OLED55GX: 24.990 kr
LG OLED65GX: 37.990 kr
LG OLED77GX: 69.990 kr

Annonse

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet af

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

LG innleder TV-året med en riktig så lekker OLED-skjerm.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.