Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2023: Dolby og TCL lanserer ny Dolby Atmos-innovasjon

Dolby Atmos FlexConnect kommer til TCLs TV-modeller i 2024 – men hva er det?

Skrevet av / 28.08.23 - 14:30
IFA 2023: Dolby og TCL lanserer ny Dolby Atmos-innovasjon

IFA-messen i Berlin går av stabelen senere denne uken, men Dolby har nettopp tyvstartet showet med en aldri så liten kunngjøring: Dolby Atmos FlexConnect er deres seneste innovasjon innen omsluttende lyd, som kommer til utvalgte TCL TV-modeller fra neste år.

Les også Mer Atmos-lyd fra Dolby Dolby tok oss med til London og Abbey Road for å høre hva fremtiden kan bringe av spennende lydopplevelser til hjemmekino, hodetelefoner – og ikke minst bil!

Dolby Atmos FlexConnect – hva er det?

Dolby Atmos er et tredimensjonalt lydformat som bør være velkjent for hjemmekino-fans. FlexConnect er en ny funksjon som ifølge Dolby skal gjøre det enklere å pare TV-ens eget lydsystem med separate trådløse høyttalere, slik at du kan oppnå en bedre Dolby Atmos-lydopplevelse hjemme i stua.

Rent praktisk – når du kobler et par kompatible høyttalere til TV-en, vil FlexConnect benytte skjermens innebygde mikrofoner for å optimalisere lyden på en intelligent måte, både for ulike rom og høyttalerplasseringer.

Denne typen romkorreksjon og høyttalerkalibrering er ikke ny og revolusjonerende i seg selv, men er en teknikk vi forbinder med avanserte lydplanker – som nå flyttes inn i TV-en.

Dolby hevder dessuten at deres teknologi – kalt Dolby Acoustic Mapping – skal være ekstra god til å korrigere for ulike rom og plasseringer, selv når høyttalerne ikke står optimalt og symmetrisk plassert “etter boka”.

Dolby besitter jo mye kunnskap om det opprinnelige lydsignalet(blant annet gjennom metadata) så det skal bli spennende å høre hvor godt dette fungerer i praksis.

«Forbrukerne skal ikke måtte flytte på møblene sine for å oppleve bedre lyd, men lyden skal tilpasse seg til dem,” sier John Couling, Senior Vice President Entertainment, Dolby Laboratories. “Dolby Atmos FlexConnect er en helt ny kategori av opplevelser som gir forbrukere friheten og fleksibiliteten til å velge hvordan de vil arrangere enhetene sine samtidig som de får en flott Dolby Atmos opplevelse.

Først til TCL TV-modeller

Dolby kunngjør nyheten i samarbeid med TCL, som er den første produsenten til å ta teknikken i bruk, på en kommende serie av TV-modeller. TCL kommer også til å lansere en ny serie med trådløse høyttalere som er skreddersydd til formålet.

Men – etter det Lyd & Bilde forstår, vil du også kunne mikse og matche TV-er og høyttalere fra ulike fabrikanter, såfremt de alle støtter Dolby Atmos FlexConnect.

“Vi er veldig stolte over å kunne ta et stort skritt fremover i fremtiden for surroundlyd gjennom vårt siste partnerskap med Dolby. Å levere gode opplevelser for kundene våre er i forkant av det vi gjør,” sier Frédéric Langin, Chief Commercial Officer , TCL Europe. “Med Dolby Atmos FlexConnect kan brukere få tilgang til utrolig og oppslukende lyd uansett hvordan de plasserer lydenhetene sine. Vi kan ikke vente med å introdusere verden for denne nye skreddersydde lydopplevelsen med vårt kommende utvalg av TV-er og trådløst høyttalertilbehør.”

Dolby Atmos FlexConnect blir tilgjengelig på TCLs TV-modeller med MediaTeks Pentonic chipset fra 2024.

Dolby og TCL vil demonstrere teknologien på IFA 2023 i Berlin fra og med 1. September. Lyd & Bilde er med, så stay tuned!

Les også Ny 98-tommer fra TCL - enda billigere enn før Storskjerm-galskapen tar ikke slutt: En ny og billigere 98" modell ventes snart i butikkhyllene.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Scroll to Top