Her er Panasonics nye 2021 TV-modeller

Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
Annonse
Annonse
forfatter

Flere TV-leverandører har allerede hatt ”vårslepp” på TV-er, og nå er det endelig Panasonic sin tur. Under en livestrømmet event torsdag, kunngjorde de mer av sin TV-serie for 2021, med splitter nye OLED- og LED-TV-er.

Panasonic trakk sløret av flaggskipmodellen JZ2000 under CES-messen i januar, men har holdt tett om de øvrige modellene frem til nå.

Les også
Her er Panasonics nye OLED-flaggskip Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Her er noen av høydepunktene fra dagens lansering:

  • Det lyssterke Master HDR OLED Professional Edition bildepanelet utvides til to OLED-serier: JZ2000 og den rimeligere JZ1500.
  • En ny HCX Pro AIvideoprosessor muliggjør automatisk optimalisering av bildekvaliteten, basert på innholdstypen som vises
  • Den nye spillmodusen Game Mode Extremegir betydelig reduksjon i inngangsforsinkelse(input lag).
  • Panasonic introduserer HDMI 2.1 finesser som VRR, HFR ogAMD FreeSync Premiumsom forbedrer spillopplevelsen.
  • Enkelte modeller får Android brukergrensesnitt
  • Panasonic introduserer også for første gang en 48-tommers OLED-TV.

 

Nye OLED-modeller: Panasonic JZ1500, JZ1000 og JZ980

Den allerede kjente toppmodellen JZ2000 får selskap av tre øvrige OLED-serier. JZ1500-, JZ1000- og JZ980-serien.

Annonse

Panasonic JZ1500 peker seg umiddelbart ut som ganske interessant: Denne ”junior-toppmodellen” tar nemlig i bruk det samme topptrimmede bildepanelet som JZ2000, som blant annet resulterer i høyere lysstyrke enn vanlige OLED-skjermer. JZ1500 har til gjengjeld et enklere lydsystem enn JZ2000, noe som resulterer i lavere pris – dette er noe flere ivrige Panasonic-fans lenge har etterspurt.

JZ1500/JZ1000/JZ980 blir også tilgjengelig i det nye 48” skjermformatet som flere andre produsenter introduserte i fjor. Panasonic gjør imidlertid oppmerksom på at denne modellen ikke bruker det såkalte Master HDR-panelet som de øvrige skjermstørrelsene (55” og 65”).

Samtlige av seriene tar i bruk den splitter nye HCX Pro AI-prosessoren, som blant annet muliggjør den nye Auto AI-bildemodusen. Den bidrar med å levere en optimal bildeopplevelse ved å oppdage nøyaktig hva slags innhold som blir sett på: for eksempel kino eller sport, og justerer deretter automatisk bildekvaliteten deretter.

Annonse

Alle de nye OLED-ene støtter også Game Mode Extreme, som skal resultere i (angivelig) ekstremt lav forsinkelse/input lag.  Alle OLED-modeller støtter dessuten også AMD FreeSync Premium.

 

Nye LED LCD-TV-er: ideell for sport og spill

I tillegg til OLED-godbitene kunngjorde Panasonic også tre nye LCD-serier for 2021: Blant nykommerne finner vi JX940, JX850 og JX800.

TX-75JX940E_940B_W944_left-slant_sports TX-75JX940E_940B_W944_left-slant_game
<
>
Panasonic JZ940E. (Foto: Panasonic)

Panasonic JX940 (75”/65”/55”/49”)

Panasonic hevder at spesielt JX940-serien vil være godt egnet for sports- og spillentusiaster. Den bruker den samme HCX Pro AI-prosessoren, noe som betyr at den automatisk kan oppdage sportssendinger og optimalisere bildekvaliteten deretter. Intelligent Clear Motion jevner også ut dynamiske bevegelsene for å gi seerne en flimmerfri bildeopplevelse. JX940-serien bruker også et 120Hz, lyst HDR Cinema Display Pro-panel med brede innsynsvinkler – ideelt for å se på sport med familie eller venner. JX940 støtter også Dolby Atmos lydprosessering, og har en fleksibel sokkeldesign som gjør det enkelt å få plass til en lydplanke under TV-en (for eksempel den også introduserte HTB490). Støtte for HDMI 2.1-funksjoner som HFR (High Frame Rate) og Variabel oppdateringsfrekvens (VRR) og AMD FreeSync Premium er også på plass.

Panasonic JX820E. (Foto: Panasonic)

Panasonic JX800: Ny Android-modell (65”/58”/50”/40”).

Den nye HCX Pro AI-prosessoren fra Panasonics er sikkert spennende, men forgjengeren var ingen latsabb, den heller: Panasonic har nå tatt i bruk forrige generasjon HCX-prosessor ned til kjernemodeller som JX800-serien – noe som betyr at selv innstegsmodellene får avanserte justeringsmuligheter. Panasonic JX800 bruker et lyssterkt LCD-panel (HDR Bright Panel Plus) og kommer for første gang med et Android brukergrensesnitt. Det betyr blant annet at vi kan glede oss til et bredt spekter av streamingtjenester fra Panasonic-modellen.

Annonse

Panasonic JX850(65”/58”/50”/40”)  er en ny mellom-modell med lignende spec som JX800, men får i tillegg støtte for Dolby Atmos lydprosessering. Den kommer også med MyHomeScreen 6.0 brukergrensesnitt i stedet for Android.

 

Bred formatstøtte

Panasonic holder også fast ved tradisjonen om å støtte de fleste tilgjengelige videoformater og – finesser. Den såkalte Filmmaker Mode med Intelligent Sensing, som Panasonic introduserte 2020, vil i år støttes helt ned til JX800-serien. HDR-formater som Dolby Vision IQ støttes i alle 2021 OLED-TV-er samt på JX940. Dolby Vision og HDR10 + Adaptive-format støttes helt ned til JX800, i tillegg til HDR10 og Hybrid Log Gamma.

 

Oppdatert brukergrensesnitt: MyHomeScreen 6.0

Selv om enkelte rimeligere Panasonic-modeller nå tar i bruk Android, beholder man det egenutviklede MyHomeScreen startskjermen på toppmodellene. Alle nye modeller helt ned til JX850-serien kommer med versjon 6.0, som angivelig skal ha fått et løft på brukervennligheten. Menygrensesnittet er forbedret for å gi rask tilgang til de mest brukte bilde-, lyd- og andre innstillingene.

Annonse

TV-ene kan blant annet overføre lyd til to separate Bluetooth-enheter samtidig – for eksempel hodetelefoner eller høreapparat, noe som kan være kjekt for mange brukere, ikke minst på kveldstid. Alle modeller til og med JX850 støtter både Google Assistant og Amazon Alexa innebygd, slik at brukerne kan bruke stemmen til å sjekke været eller nyhetene i tillegg til annen nyttig informasjon rett på TV-en. (JX800 støtter Google Assistant, men ikke Amazon Alexa).

 

Ny fjernkontroll

Tradisjonsrike Panasonic vil også introdusere (stor fanfare) en helt ny fjernkontroll i 2021: Den skal være langt mer ergonomisk og behagelig å holde i enn den gamle ”mursteinen” vi har vært vant til i en årrekke.

(Foto: Panasonic)

Pris og tilgjengelighet

Panasonics nye TV-modeller kommer i løpet av våren og sommeren 2021. Nordiske priser vil bli kjent på et senere tidspunkt. Saken oppdateres.

 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.