Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Her er Panasonics nye 2021 TV-modeller

Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!

Skrevet av / 25.03.21 - 11:30
Her er Panasonics nye 2021 TV-modeller

Flere TV-leverandører har allerede hatt ”vårslepp” på TV-er, og nå er det endelig Panasonic sin tur. Under en livestrømmet event torsdag, kunngjorde de mer av sin TV-serie for 2021, med splitter nye OLED- og LED-TV-er.

Panasonic trakk sløret av flaggskipmodellen JZ2000 under CES-messen i januar, men har holdt tett om de øvrige modellene frem til nå.

Les også Her er Panasonics nye OLED-flaggskip Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Her er noen av høydepunktene fra dagens lansering:

 • Det lyssterke Master HDR OLED Professional Edition bildepanelet utvides til to OLED-serier: JZ2000 og den rimeligere JZ1500.
 • En ny HCX Pro AIvideoprosessor muliggjør automatisk optimalisering av bildekvaliteten, basert på innholdstypen som vises
 • Den nye spillmodusen Game Mode Extremegir betydelig reduksjon i inngangsforsinkelse(input lag).
 • Panasonic introduserer HDMI 2.1 finesser som VRR, HFR ogAMD FreeSync Premiumsom forbedrer spillopplevelsen.
 • Enkelte modeller får Android brukergrensesnitt
 • Panasonic introduserer også for første gang en 48-tommers OLED-TV.

 

Nye OLED-modeller: Panasonic JZ1500, JZ1000 og JZ980

Den allerede kjente toppmodellen JZ2000 får selskap av tre øvrige OLED-serier. JZ1500-, JZ1000- og JZ980-serien.

Panasonic JZ1500 peker seg umiddelbart ut som ganske interessant: Denne ”junior-toppmodellen” tar nemlig i bruk det samme topptrimmede bildepanelet som JZ2000, som blant annet resulterer i høyere lysstyrke enn vanlige OLED-skjermer. JZ1500 har til gjengjeld et enklere lydsystem enn JZ2000, noe som resulterer i lavere pris – dette er noe flere ivrige Panasonic-fans lenge har etterspurt.

JZ1500/JZ1000/JZ980 blir også tilgjengelig i det nye 48” skjermformatet som flere andre produsenter introduserte i fjor. Panasonic gjør imidlertid oppmerksom på at denne modellen ikke bruker det såkalte Master HDR-panelet som de øvrige skjermstørrelsene (55” og 65”).

Samtlige av seriene tar i bruk den splitter nye HCX Pro AI-prosessoren, som blant annet muliggjør den nye Auto AI-bildemodusen. Den bidrar med å levere en optimal bildeopplevelse ved å oppdage nøyaktig hva slags innhold som blir sett på: for eksempel kino eller sport, og justerer deretter automatisk bildekvaliteten deretter.

Alle de nye OLED-ene støtter også Game Mode Extreme, som skal resultere i (angivelig) ekstremt lav forsinkelse/input lag.  Alle OLED-modeller støtter dessuten også AMD FreeSync Premium.

 

Nye LED LCD-TV-er: ideell for sport og spill

I tillegg til OLED-godbitene kunngjorde Panasonic også tre nye LCD-serier for 2021: Blant nykommerne finner vi JX940, JX850 og JX800.

TX-75JX940E_940B_W944_left-slant_sports TX-75JX940E_940B_W944_left-slant_game
<
>
Panasonic JZ940E. (Foto: Panasonic)

Panasonic JX940 (75”/65”/55”/49”)

Panasonic hevder at spesielt JX940-serien vil være godt egnet for sports- og spillentusiaster. Den bruker den samme HCX Pro AI-prosessoren, noe som betyr at den automatisk kan oppdage sportssendinger og optimalisere bildekvaliteten deretter. Intelligent Clear Motion jevner også ut dynamiske bevegelsene for å gi seerne en flimmerfri bildeopplevelse. JX940-serien bruker også et 120Hz, lyst HDR Cinema Display Pro-panel med brede innsynsvinkler – ideelt for å se på sport med familie eller venner. JX940 støtter også Dolby Atmos lydprosessering, og har en fleksibel sokkeldesign som gjør det enkelt å få plass til en lydplanke under TV-en (for eksempel den også introduserte HTB490). Støtte for HDMI 2.1-funksjoner som HFR (High Frame Rate) og Variabel oppdateringsfrekvens (VRR) og AMD FreeSync Premium er også på plass.

Panasonic JX820E. (Foto: Panasonic)

Panasonic JX800: Ny Android-modell (65”/58”/50”/40”).

Den nye HCX Pro AI-prosessoren fra Panasonics er sikkert spennende, men forgjengeren var ingen latsabb, den heller: Panasonic har nå tatt i bruk forrige generasjon HCX-prosessor ned til kjernemodeller som JX800-serien – noe som betyr at selv innstegsmodellene får avanserte justeringsmuligheter. Panasonic JX800 bruker et lyssterkt LCD-panel (HDR Bright Panel Plus) og kommer for første gang med et Android brukergrensesnitt. Det betyr blant annet at vi kan glede oss til et bredt spekter av streamingtjenester fra Panasonic-modellen.

Panasonic JX850(65”/58”/50”/40”)  er en ny mellom-modell med lignende spec som JX800, men får i tillegg støtte for Dolby Atmos lydprosessering. Den kommer også med MyHomeScreen 6.0 brukergrensesnitt i stedet for Android.

 

Bred formatstøtte

Panasonic holder også fast ved tradisjonen om å støtte de fleste tilgjengelige videoformater og – finesser. Den såkalte Filmmaker Mode med Intelligent Sensing, som Panasonic introduserte 2020, vil i år støttes helt ned til JX800-serien. HDR-formater som Dolby Vision IQ støttes i alle 2021 OLED-TV-er samt på JX940. Dolby Vision og HDR10 + Adaptive-format støttes helt ned til JX800, i tillegg til HDR10 og Hybrid Log Gamma.

 

Oppdatert brukergrensesnitt: MyHomeScreen 6.0

Selv om enkelte rimeligere Panasonic-modeller nå tar i bruk Android, beholder man det egenutviklede MyHomeScreen startskjermen på toppmodellene. Alle nye modeller helt ned til JX850-serien kommer med versjon 6.0, som angivelig skal ha fått et løft på brukervennligheten. Menygrensesnittet er forbedret for å gi rask tilgang til de mest brukte bilde-, lyd- og andre innstillingene.

TV-ene kan blant annet overføre lyd til to separate Bluetooth-enheter samtidig – for eksempel hodetelefoner eller høreapparat, noe som kan være kjekt for mange brukere, ikke minst på kveldstid. Alle modeller til og med JX850 støtter både Google Assistant og Amazon Alexa innebygd, slik at brukerne kan bruke stemmen til å sjekke været eller nyhetene i tillegg til annen nyttig informasjon rett på TV-en. (JX800 støtter Google Assistant, men ikke Amazon Alexa).

 

Ny fjernkontroll

Tradisjonsrike Panasonic vil også introdusere (stor fanfare) en helt ny fjernkontroll i 2021: Den skal være langt mer ergonomisk og behagelig å holde i enn den gamle ”mursteinen” vi har vært vant til i en årrekke.

(Foto: Panasonic)

Pris og tilgjengelighet

Panasonics nye TV-modeller kommer i løpet av våren og sommeren 2021. Nordiske priser vil bli kjent på et senere tidspunkt. Saken oppdateres.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Søt musikk mellom B&O og TCL

Sov trygt med LG OLED-TV

Samsung satser på «supersize»-TV

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Scroll to Top