Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Her er Panasonics 2023 TV-modeller

Årets nye OLED og MiniLED-skjermer lover enestående ytelse som skal ta filmtitting og gaming til nye høyder.

Skrevet av / 13.06.23 - 14:30
Her er Panasonics 2023 TV-modeller

Berlin/Lyd & Bilde: Under en eksklusiv event i Berlin har Panasonic nettopp trukket sløret av årets nye TV-modeller, inkludert OLED-seriene MZ2000, MZ1500, MZ980, og – for første gang fra Panasonic – en egen modellserie med MiniLED – MX950. I tillegg vises det LCD-serier som MX800 og MX700.

Panasonic har tatt seg relativt god tid i år: den japanske TV-produsenten pleier vanligvis å presentere årets TV-nyheter i februar, men i år har de kjørt en annerledes lanseringstakt. Allerede under CES-messen i Las Vegas i januar fikk vi stifte bekjentskap med toppmodellen MZ2000, men resten av lineup’en har vi måttet vente på – frem til nå! Når dette skrives er Lyd & Bilde på plass i Berlin på invitasjon fra Panasonic, sammen med et knippe andre europeiske tek-medier.

Les også Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Fra introduksjonen av Panasonics 2023 TV-sortiment i Berlin, Tyskland. (Foto: Audun Hage, Lyd & Bilde)

 

Panasonic 2023: Satser på OLED, MiniLED og LCD

Panasonics flaggskipmodell MZ2000 ble presentert tilbake i januar, men det er først nå den nærmer seg butikkhyllene. Dette er arvtageren til LZ2000 som vi kåret til årets beste TV i high-end klassen. Forventningene er med andre ord høye! Toppmodellen tar i bruk det nyeste “MLA” OLED-panelet fra LG Display (obs! Bare på 55/65″), og ekstra kjøling for å oppnå høyere lysstyrke.

MLA (Micro Lens Array) er en teknikk vi kjenner fra LG G3, som gir en kraftig økning i lysstyrke uten å øke strømforbruket. Kombinert med Panasonics eminente bildebehandling og et kraftig Technics høyttalersystem, er dette en TV vi har høye forventninger til!

Panasonic MZ2000 blir tilgjengelig i 55″, 65″ og 77″ skjermstørrelser, men det er altså verdt å merke seg at det kun er 55″ og 65″ modellen som bruker det nyeste OLED-panelet med MLA-teknikk.

Panasonics toppmodell med MLA OLED-panel serverer en blendende sterk lysstyrke. (Foto: Audun Hage)

Panasonic MZ1500

Rett under toppmodellen finner vi den første nyheten her i Berlin – lillebror MZ1500. Den tar over stafettpinnen etter den nesten like kritikerroste LZ1500 fra fjoråret. Den bruker et såkalt Master OLED PRO-panel (uten MLA) kombinert med den beste HCX Pro AI videoprosessoren for å levere høy ytelse til både film og gaming.

MZ1500 støtter moderne HDR videoformater som Dolby Vision IQ og HDR10+ Adaptive.

Nykommeren har også fått et mer påkostet lydsystem enn forgjengeren: Mens LZ1500 hadde skjulte nedovervendte høyttalere, har LZ1500 fått en fremadvendt høyttalerløsning på undersiden av skjermen. Det såkalte Dynamic Theatre Surround Pro systemet er et 2.1 system med stereo høyttalere og dedikert basshøyttaler på baksiden. Det støtter Dolby Atmos og kan vi en viss “virtuell” surroundeffekt. Vi fikk en liten demo av systemet i Berlin, og det lille vi fikk høre lød lovende, med sterk, tydelig og fyldig lyd.

MZ1500 blir tilgjengelig i 42″, 48″, 55″ og 65″ skjermstørrelser og beholder den praktiske svingbare foten vi husker fra 2022-modellen.

Panasonic LZ1500. (Foto: Audun Hage)

Panasonic MZ980

Tradisjonen tro tilbyr Panasonic også noen mer prisgunstige OLED-modeller. MZ980 og MZ800 er to nye modellserier som begge blir tilgjengelig i skjermstørrelser fra 42-65″. Hovedforskjellen ligger i videoprosessering og operativsystem: Sistnevnte modell MZ800 blir nemlig den første OLED-modellen fra Panasonic med Google-TV.

Panasonic MZ800 – første OLED-modell med Google TV

Panasonic har hatt en viss suksess med Google TV brukergrensesnittet i sine LCD-modeller, og nå beveger dette seg over i enkelte OLED-modeller også, nærmere bestemt MZ800.

Panasonic lanserer et bredt sortiment av OLED-modeller i år, hvorav MZ800 (nede til høyre) blir den første med Google TV brukergrensesnitt. (Foto: Audun Hage)

MX950: Ny LCD-toppmodell med MiniLED-teknikk!

Blant de største TV-nyhetene Panasonic som viser i Berlin er MX950. Dette er produsentens første LCD-TV med MiniLED-baklys, og faktisk den første “bak-LED” modellen med ordentlig lokal dimming siden DX900 fra 2016!

Den nye toppmodellen leveres i 55, 65 og 75 tommer, og skal bygge bro mellom LCD og OLED-modellene.

MX950 bruker et VA LCD-panel kombinert med avansert, direkte MiniLED-baklys. Det hele styres av HCX AI videoprosessoren som vi kjenner fra OLED-modellene.

I tillegg til MX950 vil det også komme en lillebror – MX940 – som leveres i 43 og 50 tommer. Disse to mindre skjermene har også direkte baklys med lokal dimming, men bruker “vanlige” lysdioder i stedet for mini-varianten. Vi tipper disse kan bli interessante for de som søker en kompakt LCD-skjerm med høy ytelse.

Panasonic MX950. (Foto: Audun Hage)

Panasonic MX800 – første modell med Fire TV?

I Berlin fikk vi også stifte bekjentskap med MX800 som er Panasonics første modell basert på operativsystemet Fire TV fra Amazon. Med Fire TV får man tilgang til et nytt, unikt brukergrensesnitt som kan styres via stemmestyringen Alexa. MX800 bruker 4K LCD-paneler med kantmontert LED-baklys, og leveres i et bredt utvalg av skjermstøtrelser, fra 43″ og helt opp til 85″! Merk: det er ennå ikke bekreftet om denne modellserien kommer til Norden.

Panasonic MX800 med Fire TV. (Foto: Audun Hage)

Rikelig med gaming-finesser

Panasonic anerkjenner at gaming har blitt stadig viktigere de siste årene. Ikke bare har spillene blitt større, mer krevende og avanserte: Handlingen har også blitt mer filmatisk. Spillene har fått innhold på linje med Hollywood-filmer, og de tredimensjonale verdenene (ofte med HDR-grafikk) har blitt nesten foto-realistiske.

For å oppnå best mulig spillytelse har Panasonic samarbeidet tett med spillbransjen, og for 2023 har de blitt en offisiell TV-partner for spillet Diablo IV® fra Activision i Europa.

Panasonic har videreutviklet spillmodusen True Game Mode, som tar med seg den presise fargegjengivelsen vi kjenner fra filmmodusen, kombinert med forbedret HDR tonemapping. Hensikten med modusen er å gjengi spillet akkurat slik spillskaperne ønsker. Spillmodusen kan også kalibreres med Calman software fra Portrait Display.

Panasonic-modellene støtter selvfølgelig HDMI 2.1 finesser som 4K/120Hz, VRR, AMD FreeSync Premium og Nvidia G-Sync for super-smooth gaming. Men fortsatt er det slik at man bare har full båndbredde på to av fire innganger. Både Samsung og LG støtter som kjent full båndbredde på alle fire HDMI-innganger.

Støtte for gaming i Dolby Vision HDR-format (i opptil 60Hz) er også på plass, gjennom modusen Game Mode Extreme.

Panasonics 2023 TV-modeller får en rekke avanserte gaming-finesser. (Foto: Audun Hage

Pris og tilgjengelighet, Panasonic 2023 TV-modeller

Panasonics 2023 TV-modeller rulles ut i butikkhyllene i løpet av sommeren og høsten 2023. Under kan du se de nordiske prisene.

 
Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

Scroll to Top