Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Vi kårer LG OLED GX

OLED på utstilling

LG OLED GX har fått tilnavnet ”Gallery OLED” og det er ingen tilfeldighet. Den har et spesialdesignet veggfeste og smarte løsninger som gjør at den passer perfekt på veggen. Ferdig montert ser LG-skjermen utrolig stram og lekker ut, og bygger ikke stort mer enn 2 centimeter ut fra veggen.

App-utvalget er meget bra: Foruten Netflix får du tilgang til bl.a. Amazon Prime, Rakuten, Apple TV+ og ikke minst Disney+. GX støtter de aller fleste HDR-formater, samt HDMI 2.1 på alle 4 innganger, og er fullspekket med gaming-vennlige finesser, inkludert FreeSync og Nvidia G-Sync.

Bildekvalitet

På bildefronten kommer GX-serien rustet med et fullblods 4K OLED-panel, mens LGs kraftigste videoprosessor A9 gen 3 står for bildebehandlingen. Det første vi legger merke til er skarpheten. Årets nye 8K-skjermer ser definitivt imponerende ut, men LGs 4K OLED er ikke stort snauere! På en OLED-skjerm er hver enkelt piksel også sin egen farge- og lyskilde, og dette gir et kontrastrikt, sylskarpt og sømløst bilde. LG-skjermen har også en fullstendig jevn lysfordeling over hele panelet, uten antydning til skyggeeffekter eller flekker. Gråskalaen og fargegjengivelsen er ekstremt jevn. LG-skjermen har heller ingen problemer med bevegelser eller hurtige kamerapanoreringer. Her har LG definitivt ”uppet” gamet sitt siden i fjor!

Lydkvalitet

Høyttalerne på GX ligger fullstendig skjult i underkant av TV-en. Lyd bærer også litt preg av dette: spesielt klarheten i dialoger kunne vært bedre. Men en TV i denne klassen fortjener skikkelig lyd! LG tilbyr derfor også en matchende lydplanke som tilleggsutstyr til GX-serien, som kan henges på vegg i samme bredde som 65 utgaven.

Konklusjon

LGs GX-serie er definitivt en av de lekreste OLED-TV-ene vi har testet til nå. Her får du den sterke kontrasten, svartnivået og den spreke fargegjengivelsen vi er vant til fra OLED, i tillegg til en meget elegant formfaktor. Enten du går for 55”, 65” eller 77” ser LG-skjermen ut som et smykke på veggen!

Annonse
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.