TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer LG OLED GX

OLED på utstilling

forfatter
Publisert 22.10.20 - 12:00

LG OLED GX har fått tilnavnet ”Gallery OLED” og det er ingen tilfeldighet. Den har et spesialdesignet veggfeste og smarte løsninger som gjør at den passer perfekt på veggen. Ferdig montert ser LG-skjermen utrolig stram og lekker ut, og bygger ikke stort mer enn 2 centimeter ut fra veggen.

App-utvalget er meget bra: Foruten Netflix får du tilgang til bl.a. Amazon Prime, Rakuten, Apple TV+ og ikke minst Disney+. GX støtter de aller fleste HDR-formater, samt HDMI 2.1 på alle 4 innganger, og er fullspekket med gaming-vennlige finesser, inkludert FreeSync og Nvidia G-Sync.

Bildekvalitet

På bildefronten kommer GX-serien rustet med et fullblods 4K OLED-panel, mens LGs kraftigste videoprosessor A9 gen 3 står for bildebehandlingen. Det første vi legger merke til er skarpheten. Årets nye 8K-skjermer ser definitivt imponerende ut, men LGs 4K OLED er ikke stort snauere! På en OLED-skjerm er hver enkelt piksel også sin egen farge- og lyskilde, og dette gir et kontrastrikt, sylskarpt og sømløst bilde. LG-skjermen har også en fullstendig jevn lysfordeling over hele panelet, uten antydning til skyggeeffekter eller flekker. Gråskalaen og fargegjengivelsen er ekstremt jevn. LG-skjermen har heller ingen problemer med bevegelser eller hurtige kamerapanoreringer. Her har LG definitivt ”uppet” gamet sitt siden i fjor!

Lydkvalitet

Høyttalerne på GX ligger fullstendig skjult i underkant av TV-en. Lyd bærer også litt preg av dette: spesielt klarheten i dialoger kunne vært bedre. Men en TV i denne klassen fortjener skikkelig lyd! LG tilbyr derfor også en matchende lydplanke som tilleggsutstyr til GX-serien, som kan henges på vegg i samme bredde som 65 utgaven.

Konklusjon

LGs GX-serie er definitivt en av de lekreste OLED-TV-ene vi har testet til nå. Her får du den sterke kontrasten, svartnivået og den spreke fargegjengivelsen vi er vant til fra OLED, i tillegg til en meget elegant formfaktor. Enten du går for 55”, 65” eller 77” ser LG-skjermen ut som et smykke på veggen!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du laste ned FIFA-appen Gladnyhet til fotballfans med Android og Google TV Nå er den offisielle FIFA-appen, FIFA+, tilgjengelig for nedlasting.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Følg Lyd & Bilde