LG OLED GX – OLED på utstilling
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Vi kårer LG OLED GX

OLED på utstilling

forfatter
Publisert 22.10.20 - 12:00

LG OLED GX har fått tilnavnet ”Gallery OLED” og det er ingen tilfeldighet. Den har et spesialdesignet veggfeste og smarte løsninger som gjør at den passer perfekt på veggen. Ferdig montert ser LG-skjermen utrolig stram og lekker ut, og bygger ikke stort mer enn 2 centimeter ut fra veggen.

App-utvalget er meget bra: Foruten Netflix får du tilgang til bl.a. Amazon Prime, Rakuten, Apple TV+ og ikke minst Disney+. GX støtter de aller fleste HDR-formater, samt HDMI 2.1 på alle 4 innganger, og er fullspekket med gaming-vennlige finesser, inkludert FreeSync og Nvidia G-Sync.

Bildekvalitet

På bildefronten kommer GX-serien rustet med et fullblods 4K OLED-panel, mens LGs kraftigste videoprosessor A9 gen 3 står for bildebehandlingen. Det første vi legger merke til er skarpheten. Årets nye 8K-skjermer ser definitivt imponerende ut, men LGs 4K OLED er ikke stort snauere! På en OLED-skjerm er hver enkelt piksel også sin egen farge- og lyskilde, og dette gir et kontrastrikt, sylskarpt og sømløst bilde. LG-skjermen har også en fullstendig jevn lysfordeling over hele panelet, uten antydning til skyggeeffekter eller flekker. Gråskalaen og fargegjengivelsen er ekstremt jevn. LG-skjermen har heller ingen problemer med bevegelser eller hurtige kamerapanoreringer. Her har LG definitivt ”uppet” gamet sitt siden i fjor!

Lydkvalitet

Høyttalerne på GX ligger fullstendig skjult i underkant av TV-en. Lyd bærer også litt preg av dette: spesielt klarheten i dialoger kunne vært bedre. Men en TV i denne klassen fortjener skikkelig lyd! LG tilbyr derfor også en matchende lydplanke som tilleggsutstyr til GX-serien, som kan henges på vegg i samme bredde som 65 utgaven.

Konklusjon

LGs GX-serie er definitivt en av de lekreste OLED-TV-ene vi har testet til nå. Her får du den sterke kontrasten, svartnivået og den spreke fargegjengivelsen vi er vant til fra OLED, i tillegg til en meget elegant formfaktor. Enten du går for 55”, 65” eller 77” ser LG-skjermen ut som et smykke på veggen!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend