Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2024: TCL flekser med bøybar OLED og 115 tommers MiniLED-TV

Det er ikke bare oss nordboere som digger digre TV-er.

Skrevet av / 10.01.24 - 14:00
CES 2024: TCL flekser med bøybar OLED og 115 tommers MiniLED-TV

Las Vegas / Lyd & Bilde: TCL har gjort seg bemerket her hjemme med svære TV-er som det går an å betale for. Den samme strategien ser ut til å fungere på sportsglade amerikanere også, 

Innenfor TV-verdenen er det «bigger is better» som gjelder når man skal se Super Bowl med familie og venner, og det har bidratt til å gjøre TCL til et relativt populært merke i USA på kort tid.

Den kinesiske produsenten er en av hovedsponsorene til fotball-ligaen NFL (National Football League), Under pressekonferansen på CES 2024 hadde de kjente sportsankere på scenen for å kommentere deres seneste bragder, og da fikk naturligvis den nye 115-tommeren ekstra oppmerksomhet.

TV-ene som lanseres offisielt i USA denne uken hadde noen ganske pussige og ukjente modellbetegnelser, men spek-messig er de stort sett lik de europeiske modellene som ble lansert på IFA-messen i fjor høst.

TCL 115″ i QM891-serien (X955) Foto: TCL
Les også Mer storskjerm-galskap fra TCL Først 98" og nå 115"... hvor skal dette ende?

 

TCL 115″ QM891 (X955)

Toppmodellen fra TCL, QM891(også kjent som X955 i Europa) bruker et LCD-basert bildepanel med Quantum Dot Pro fargefilter, 4K-oppløsning og MiniLED-baklys med lokal dimming. 115-tommeren skal være kapabel for 5000 nits lysstyrke, og har mer enn 20.000 dimming-soner. Flere skjermstørrelser som 98 og 85 tommer blir også tilgjengelig.

Denne modellen ble også vist på IFA-messen i fjor høst,  og det virker som TCL mener alvor med å bringe denne kolossen til markedet i både USA og Europa. Det ryktes også at Elkjøp har planer om å ta inn modellserien til Norden på sikt. Hvis det blir tilfelle, kunne det være spennende gjøre en test av 115-tommeren på hjemmebane!

Om den rekker å være i butikkene til årets Super Bowl (11. februar) er høyst usikkert, men årets fotball-EM i juni burde den kunne rekke …

TCL sponser den amerikanske fotballigaen NFL. (Foto: Audun Hage)
Les også Vi tester TCLs største og billigste TV TCL har bygd seg opp et rykte som leverandør av prisgunstige storskjermer. 98P745 er deres rimeligste 98-tommer noensinne – men hvor god er den?

Prisen er ikke endelig bekreftet, men blir garantert sekssifret – nærmere 200.000 kroner om vi skulle gjette. Men så er dette også en high-end storskjerm, i en litt annen liga enn det vi har sett fra TCL tidligere.

Bildekvaliteten er selvsagt vanskelig å bedømme i en stinn messehall, men lysstyrken og kontrasten er i alle fall imponerende – omtrent som like blendende som de lyseste reklameplakatene ute på langs «The Strip» i Las Vegas, og det sier litt.

Foruten X955-serien viste TCL en rekke andre spennende skjermer i litt mindre fasong, deriblant en 31″ OLED PC-skjerm som kan bøyes til konkav form. Den er fremstilt ved hjelp av avansert «printing» OLED-teknikk (IJP), og så riktig sylskarp ut.

DSC_1967 DSC_1966
<
>
31" konkav OLED PC-skjerm med IJP-teknikk. (Foto: Audun Hage)

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top