Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2023: TCL viser verdens største Mini LED-TV

Først 98" og nå 115"... hvor skal dette ende?

Skrevet av / 02.09.23 - 23:07
IFA 2023: TCL viser verdens største Mini LED-TV

TCL har hatt stor suksess med sin 98″ TV-skjermer, men nå som det er tid for messe igjen, gjelder det naturligvis å toppe det hele med noe nytt. Og den kinesiske produsenten nøyer seg ikke med å runde opp til 100 tommer, men kliner like gjerne til med saftige 115″!

“-Med utrettelig dedikasjon og kontinuerlig innovasjon er vi begeistret for å komme tilbake til IFA igjen med våre nyeste skjermteknologier, og tilrettelegge for et mer bærekraftig og tilkoblet fellesskap,” sier Jun Zhao, administrerende direktør i TCL CSOT i en pressemelding.

Apropos bærekraftig, så lønner det seg nok å være minst to mann når denne kolossen skal bæres i hus. Se videoen fra IFA-messen under:

115″ QD Mini-LED TV

Dette er angivelig verdens første 115″ Mini LED TV.  Den går under navnet 115X11G hjemme i Kina, men vil antageligvis hete 115X955 om den kommer til Europa og Norden. TCL har allerede bekreftet en 85″ og 98″ modell i X955-serien, som har temmelig hårete spesifikasjoner.

Denne nye flaggskipmodellen bruker et LCD-basert bildepanel med Quantum Dot Pro fargefilter, 4K-oppløsning og MiniLED-baklys med lokal dimming. 115-tommeren skal være kapabel for 5000 nits lysstyrke, og har mer enn 20.000 dimming-soner.

Den kolossale skjermen kan også skilte med et bredt fargespekter i kinokvalitet (opptil 99% av DCI fargerommet). LCD-panelet bruker HVA-teknologi som sikrer en bredere innsynsvinkel, som sammen med Mini LED-baklyset oppnår et kontrastforhold på 7000:1.

I følge TCL er skjermen ikke bare ideell for hjemmekino, men også det ultimate valget for spillere. TV-en støtter opptil 144Hz oppdateringsfrekvens, noe som gir en uavbrutt spillopplevelse i fartsfylte spill som skytespill, action og racing.

TCL 115X11G. (Foto: TCL CSOT)

Det å gå 98″ til 115″ er slett ingen spøk: For at skjermen skal henge sammen, stå oppreist og holde seg noenlunde flat, krever det en vesentlig mer solid konstruksjon. Dette gjør naturligvis at TV-en blir en god del tyngre å håndtere – rundt 93 kilo i dette tilfellet.

Likevel virker det som TCL mener alvor med å bringe denne sværingen på 2,5 x 1,4 meter(uten eske!) hjem til folk, om ikke i de tusen hjem, så i hvert fall til noen av entusiastene der ute.

Her ser du forskjellen mellom 98″ og 115″. (Illustrasjon: displaywars.com)
Her ser du spesifikasjonene på TCL 115″ (Foto: Audun Hage)

Det finnes også mindre alternativer

Heldigvis behøver ikke TV-en være kjempestor for å levere bra bildekvalitet. TCL viser skjermer fra 98″ og helt ned i 50 tommer i C805-serien med MiniLED-teknologi her på IFA-messen. Sebastian Skarp, Retail Marketing Manager hos TCL har stor tro på denne serien, som kommer til å selges under navnet MQLED80 hos Elkjøp i Norden.

Les også TCL lanserer tre nye 98-tommere Flaggskipmodellen X955 har mer enn 5000 dimming-soner, og kan levere opptil 5000 nits lysstyrke.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

Scroll to Top