Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

CES 2024: Hisense 110″ UX MiniLED-TV og 8K Laser TV

Hisense 110UX var blant de skarpeste TV-ene vi fikk se på CES 2024.

Skrevet av / 16.01.24 - 14:01
CES 2024: Hisense 110″ UX MiniLED-TV og 8K Laser TV

Hisense er et TV-merke som har steget i popularitet de siste årene. Den kinesiske produsenten kniver med landsmannen TCL om den globale andreplassen blant TV-produsentene(førsteplassen innehas fortsatt av sørkoreanske Samsung).

Sortimentet for 2024 domineres av store LCD-skjermer med Mini LED-teknologi, i et bredt utvalg av skjermstørrelser. Noen av disse har vi så vidt stiftet bekjentskap med allerede, mens andre er helt nye. Men Hisense har i tillegg sin egen spesialitet – såkalt Laser TV, som er deres navn på UST (ultra short throw) eller «kortkast» projektorer.

Hisense 110UX mottok en rekke «Best in Show» utmerkelser under CES 2024. Denne sylskarpe 8K-TV_en står på en elegant sokkel, med integrerte høyttalere trelameller. (Foto: Audun Hage)

Hisense UX-serien (110″, 98″, 75″)

Det aller største blikkfanget var den nye 110-tommeren i UX-serien, som er Hisense sin nye flaggskipmodell. Denne modellen bruker en LCD-skjerm med 8K-oppløsning. Baklyset består av MiniLED med hele 40.000 dimming-soner, og skjermen skal være i stand til å klemme ut hele 10.000 nits med lysstyrke!

110UX klarer angivelig å gjengi opptil 95% av BT.2020 fargerommet, hvilket er banebrytende. Demonstrasjonen på CES virket meget imponerende: 10UX så skinnende lyssterk ut i den opplyste messehallen. Bildet var i tillegg meget glatt og uniformt.

UX-serien får også en ny 98-tommer, med litt mindre hårete, men like fullt imponerende spesifikasjoner: Denne modellen nøyer seg med 4K-oppløsning, 10.000 dimmingsoner og opptil 5000 nits lysstyrke.Hisense 98UX støtter skjermfrekvenser opptil 144Hz, og har i tillegg et 4.2.2 lydsystem.

Lillebroren 75UX er imponerende på sin måte. Dette er angivelig Hisense sin tynneste MiniLED-TV noensinne – bare 14 millimeter. Den har likevel plass til 5000 dimming-soner og innebygd 4.2.2 kanalers lydsystem.

Hisense kunngjorde for øvrig at deres UX-modeller vil støtte Dolby Atmos FlexConnect. Dette er en relativt fersk finesse (først introdusert av TCL på IFA 2023) som lar deg koble trådløse surroundhøyttalere direkte til TV-en, og oppnå Atmos-lyd uten separat lydplanke. Dolby var til stede for å demonstrere, og systemet virket lovende: Det benytter seg av TV-skjermens innebygde mikrofoner og kameraer for å måle og optimalisere surroundlyden i forhold til lytteposisjon.

DSC_2098 DSC_2078
<
>
Hisense 110UX kan kobles til ekstra surroundhøyttalere via Dolby Atmos Flexconnect. (Foto. Audun Hage)

Hisense Laser TV med 8K-oppløsning og integrert lyd

Du har kanskje sett reklamebannerne for Hisense Laser TV på fotballkamper? Dette er produsentens merkenavn for projektorer med laser-lys. Under CES viste de frem flere varianter av denne.

Aller mest imponerende var «8K Sonic Laser TV» som er den første laser-TV-en med 8K-oppløsning. Den leveres med en 3.4㎡ stor 16:9 projeksjonsskjerm til å henge på veggen. Det finurlige med denne er at den – foruten å være optimalisert for laserprojektorer – også har innebygde høyttalere. Det er angivelig verdens største «lydavgivende» skjerm, med tusenvis (!) av små høyttalerenheter fordelt utover hele skjermarealet.

Hisense 8K Sonic Laser TV (Foto: Audun Hage)

Vi lyktes ikke med å få Hisense-representantene til å fortelle nøyaktig hvordan teknikken fungerte, men det låt glimrende: stort og livaktig, med en sømløs integrasjon av lyd og bilde som minnet om ekte kino.

Foruten 8K-projektoren viste Hisense også en rekke 4K UST-projektorer som nok kan tenkes å få en mer tilgjengelig prislapp.

Hisense Laser TV er rett og slett en laserprojektor med kort kasteavstand, som kan lage et kjempestort bilde (100+ tommer) når den stilles inntil veggen. (Foto: Audun Hage)

Kommer til Norden?

2024 blir et viktig år på TV-fronten med store sportsbegivenheter som Fotball-EM og Sommer-OL, og det virker som Hisense posisjonerer seg for dette med mange spennende TV-storskjermer og projektorløsninger. Vi regner derfor med å se flere av nyhetene fra CES tar reisen over til Europa og Norden etter hvert.

Pris og lanseringsdato for Hisense 110/98/75 UX er ikke bekreftet enda, men 65-tommers utgaven er allerede i salg hos Power. 

Se videoen fra Hisense pressekonferansen på CES 2024:

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top