Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Se bildene fra U2’s åpningskonsert i Sphere

Las Vegas har fått en kulerund og spinnvill(!) show- og konsertarena., som U2 fikk æren av å åpne.

Skrevet av / 02.10.23 - 15:16
Se bildene fra U2’s åpningskonsert i Sphere

Las Vegas, Nevada: Fredag 29. september var den etterlengtede åpningsnatten for Sphere. Dette var også U2 sin første livekonsert siden 2019.

Den enorme LED-kula er den største nye attraksjonen i Las Vegas på mange år, og har kostet den nette sum av 2 milliarder dollar å bygge.

Showet titulert U2: UV / Achtung Baby bød på mange klassiske U2-låter og den rykende ferske singelen Atomic City. Bono og The Edge gikk på scenen foran drøyt 18.000 tilskuere, med Bram Van Den Berg som innbytte-trommeslager for Larry Mullen Jr.

Fra U2s åpningskonsert i Sphere 29. september. (Foto: U2.com)

Konsert-anmeldelsene er gjennomgående positive, og åpningsshowet blir omtalt som en suksess. U2s live-tekke er allerede velkjent, men også det enorme lys- og lydshowet i Sphere får også mye skryt.

Rolling Stone Magazine omtaler lyden som meget ren og klar, og milevis unna den grumsete lyden man ofte opplever på stadion-konserter.

The Sphere

Sphere har en enorm, sammenhengende LED-skjerm på til sammen litt over 14800 kvadratmeter innvendig, og bak lysdiodene sitter det hele 168.000 høyttalere, som gjør det mulig å skape 360 graders surroundlyd, samtidig som lydeffekter kan dirigeres meget presist.

Seteradene i Sphere har også mulighet for 4D-effekter som vind, damp/tåke og jordskjelv-risting, som vil bli tatt i bruk til andre attraksjoner.

U2 spiller flere konserter i Sphere i løpet av oktober, november og desember 2023, og billettprisene varierer fra 500 til drøyt 1500 US dollar.

Les også Vekker Elvis til live KING SIZE har premiere i The Sphere denne helgen.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top