Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

CES 2019: GZ2000 er Panasonics nye referanse-OLED

Panasonics nye OLED-flaggskip blir en skikkelig råtass med oppgradert bildepanel, Dolby Vision HDR-kvalitet og Atmos-lyd fra Technics!

Skrevet av / 08.01.19 - 07:25
CES 2019: GZ2000 er Panasonics nye referanse-OLED

Panasonic har lenge ligget i tetsjiktet når det kommer til bildekvalitet. Deres FZ800 og FZ950 står igjen som noen av de aller beste OLED-skjermene vi testet i fjor. Det eneste vi egentlig savnet, var støtte for Dolby Vision HDR-formatet, som hindrer oss i å se noen filmer og serer i beste tilgjengelige kvalitet. Panasonics nye UHD Blu-ray spiller støtter jo Dolby, så hvorfor ikke gjøre det på TV? Nå ser det heldigvis ut til at Panasonic har innsett dette. Det nye ultra high-end flaggskipet Panasonic GZ2000 støtter nemlig Dolby Vision, i tillegg til HDR10+ og det splitter nye HDR fotoformatet HLG Photo. Men det er bare begynnelsen!

Flaggskip med profesjonelt OLED-panel

Panasonic GZ2000 kommer i 55“ (55GZ2000) og 65“ (65GZ2000) størrelse, og bruker i følge Panasonic et spesielt fintunet OLED-panel av profesjonell kvalitet. Bildebehandlingen besørges av den nye HXC Pro Intelligent prosessoren som skal være enda råere enn forgjengeren som sitter i FZ800 og FZ950. Sist, men ikke minst kommer GZ2000 med en kraftig innebygd lydplanke utviklet av Technics. Den støtter som seg hør og bør Dolby Atmos, men ikke bare på liksom: Spesielle oppadrettede høyttalerelementer skal sørge for at høyde-effektene virkelig oppleves å komme ovenfra. Lyden er fintunet av Technics lydingeniører og bruker digitalprosesseringen JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization) kjent fra Technics hi-fi produkter.

  • Nøyaktig hva som er profesjonelt og  skiller OLED-panelet I GZ2000 fra øvrige modeller er ikke helt tydelig, annet enn at det skal være «exclusively customised by Panasonic R&D engineers». Panasonic skal ha trimmet viktige bildeparametre og oppnådd høyere lysstyrke og kontrast enn standard. Kjenner vi Panasonic rett, har de vært ekstra nøye med å klemme ut mest mulig naturtro bilder denne gangen også. 55GZ2000 og 65GZ2000 støtter for øvrig autokalibrering via CalMAN AutoCal og har ISF kalibreringsinnstillinger.

Når Panasonic GZ2000 kommer til Norden og hva den skal koste er ennå ikke bekreftet. Lyd & Bilde jakter mer info!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top