Nyhet

Beovision Contour: Kompakt OLED-TV fra Bang & Olufsen

Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!

Skrevet av / 20.11.20 - 09:00
Beovision Contour: Kompakt OLED-TV fra Bang & Olufsen

Beovision Contour er Bang & Olufsens første OLED-TV i den nye skjermstørrelsen på 48 tommer. Etter at LG Display lanserte sitt første 48″ OLED-panel, har både LG selv, Sony og Philips lansert sine egne 48″ OLED-varianter, og nå er det altså Bang & Olufsen sin tur: Denne kan trolig bli en «hit» der det ikke står på pengene, men snarere på hvor mye plass man ønsker TV-en skal ta…

Bang & Olufsen Beovision Contour. (Foto: Bang & Olufsen)

Beovision Contour: 48″ OLED med påkostet lyd og design

Beovision Contour bruker i utgangspunktet samme oppskrift som tidligere Beovision-modeller, hvor bildepanelet hentes fra LG Display, mens danskene selv står for design, lydgjengivelse og fjernbetjening. Men i tilfellet Contour har de gått mer drastisk til verks, og gitt OLED-skjermen en «total makeover» på utsiden, komplett med innramming og det hele.

Beovision Contour har fått en eksklusiv utforming der OLED-panelet omgis av en smal aluminiumsramme, kombinert med en integrert høyttalerløsning på undersiden.

Resultatet ser umiddelbart lovende ut: Beovision har en typisk B&O-look, som kan minne mye om klassikeren Beovison 11. Den har fått en innramming i børstet aluminium, som kan leveres i tre ulike utførelser: svart, sølv og gull anodisering. Høyttalergrillen leveres i stoff eller med eikelameller. Bang & Olufsen har også lagt vekt på at TV-en skal være enkel og diskré å plassere: Den kan monteres rett på veggen via egen veggbrakett, på en TV-reol eller på en spesialdesignet, svingbar gulvstand i aluminium, hvor det også er tilrettelagt for skjult kabelføring.

Beovision Contour kan leveres med veggbrakett, bordsokkel eller gulvstand. (Foto: Bang & Olufsen)

Siden den allerede er basert på en velkjent LG-modell (OLED48CX), kan Bang & Olufsens nye TV skilte med masse aktuelle finesser, deriblant HDMI 2.1, støtte for Dolby Vision, Dolby Atmos lyd, innebygde apper som Disney+, pluss mye mer.

Beovision Contour har ellers fått en kraftfull lydpakke med 11 høyttalerelementer og tilhørende forsterkere. Det inkluderer også 4 stykk 4″ bassenheter, hvor det loves dyp bassgjengivelse ned til 30 Hz. Høyttalerløsningen er i følge Bang & Olufsen basert på den som allerede finnes i lydplanken Beosound Stage. 

Pris og tilgjengelighet

Beovision Contour skal koste 56.990 kroner inkludert veggbrakett, og blir tilgjengelig fra Bang & Olufsen forhandlere nå i november.

Bang & Olufsen Teknisk Forum har tatt en lengre prat med kreativ direktør Kresten Bjørn Krab-Bjerre og produktsjef Ole Moltsen fra B&O om den nye Beovision-modellen i videoen under:

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top