Nyhet

Bekreftet: Nå er LG’s trådløse OLED M3 i handelen

Vil du ha 97-tommeren må du være forberedt på å bla opp.

Skrevet av / 19.09.23 - 11:00
Bekreftet: Nå er LG’s trådløse OLED M3 i handelen

Vi har allerede skrevet mye om LGs trådløse OLED M3 som ble vist for aller første gang på CES 2023 i januar, og nå nylig på IFA 2023 i Berlin. Nå er toppmodellen offisielt bekreftet for Norden, og har begynt å dukke opp i nettbutikkene. Til en relativt heftig pris!

– Som markedsledende innen OLED i over 10 år strever vi kontinuerlig etter å skape nye og innovative produkter som gjør forbrukernes liv enklere. Den nye OLED M3 gir brukerne muligheten til mer kreativ plassering av TV-en, enten det er på vegg eller gulv. Med Gallery Design kan TV-en stilles inn slik at den viser et selvvalgt motiv. Vår ambisjon er at OLED M blir en personlig innredningsdetalj i hjemmet, sier Erik Svalberg, produktspecialist på LG Electronics Nordic.

LG 97″ OLED M3 med Zero Connect box. (Illustrasjon: LG)

LG OLED M3: Trådløs OLED-TV

M3-serien har mye til felles med G3-serien og C3-serien fra LG som vi har testet tidligere, men det er verdt å merke seg at det kun er 77″-modellen som bruker det aller nyeste MLA-panelet med høyere lysstyrke. Skjermene har en såkalt One Wall Design og er beregnet for å henges rett på veggen med medfølgende veggfeste, stående på reol eller rett på gulvet.

Ellers er den store forskjellen med M3 at den kan skilte med trådløs overføring av audio/video-signalene. 

Hovedformålet med dette er at man kan oppnå en ryddigere og mer stilfull TV-installasjon. som illustrert i denne videoen fra LG.

Eksterne videokilder som Blu-ray spiller, Apple TV, spillkonsoller etc. kobles direkte til den trådløse Zero Connect boksen, som så kan plasseres i en separat hylle eller reol, opptil 9 meter fra TV-en. Så kan TV-skjermen stå ute på gulvet eller henge fritt på veggen – men den vil selvfølgelig fortsatt trenge strømkabel, da.

Zero Connect boksen sender videosignaler i opptil 4K/120Hz og HDR-kvalitet bort til skjermen. Overføringshastigheten skal angivelig skal være vesentlig raskere enn Wi-Fi 6.

LG hevder de har utviklet en algoritme som sikrer optimal og stabil overføring, som også kan tilpasse seg endringer i rommet – for eksempel når noen beveger seg mellom boksen og TV-en.

Hvor mye forsinkelse den eventuelt introduserer – såkalt input lag som spesielt gamere er opptatt av – vet vi ikke enda, men LG har inkludert en «low latency mode» med lavest mulig forsinkelse, i tillegg til en dedikert Game bar full av innstillingsmuligheter. TV-en støtter også strømming av spill via Geforce Now.

Hva med lydplanker, da?

LG har sørget for at du kan koble til ekstern lyd også, men da trenger du en trådløs LG lydplanke som støtter deres WOWCAST teknikk.

Les også Frister det med en trådløs OLED-TV? LGs nye flaggskipmodell leveres i 97", 83" og 77".

Pris og tilgjengelighet

OLED M3-serien blir tilgjengelig i løpet av september og leveres i skjermstørrelsene 77, 83 og 97 tommer. Offisielt er det kun den aller største 97″ modellen som bærer Signature-navnet: Denne ekstra påkostede modellen har litt mer eksklusiv innramming, og kan leveres med stilige, v-formede metallben slik at den kan plasseres fritt ute på gulvet.

Prisen på Signature OLED97M3  blir også i den høyere enden – 299.990 kroner –  og da kommer eventuelle metallben i tillegg (14990 kr). De mindre OLED83M3 og OLED77M3 vil koste henholdsvis 94.990 og 65.990 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kan en trådløs OLED-TV være verdt så mye penger?

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Scroll to Top