TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+ på Samsung TV

Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.

forfatter
Publisert 27.10.22 - 07:00

Samsung er en av verdens største TV-produsenter, og tilbyr et bredt utvalg av skjermer med masse avanserte funksjoner og finesser om bord. Støtte for det anerkjente HDR-formatet Dolby Vision har derimot glimret med sitt fravær i lang, lang tid: Samsung er faktisk den eneste av de store TV-produsentene som ikke har viet seg til formatet, antageligvis på grunn av lisenskostnader. Men nå kan vi skimte et lys i enden av tunnelen.

Samsung støtter ikke Dolby Vision – men nå finnes det håp

Samsungs alternativ til Dolby Vision heter HDR10+. Et åpent, lisensfritt format, som i likhet med Dolby inneholder ekstra informasjon (s.k. dynamiske metadata) om kontrastforholdet i en scene, med mer presis bildekvalitet som følge av dette.

HDR10+ er ikke på langt nær like utbredt: Med unntak av Amazon Prime Video, har de fleste strømmetjenestene som Netflix, HBO Max og Apple TV+ med en rekke filmprodusenter i ryggen, heller valgt å satse på Dolby-formatet.

Dette har gjort at mange Samsung-eiere – med rette – har følt seg litt snytt for den beste og mest optimale bildekvaliteten i noen tilfeller. Men nå får de hjelp, fra ingen ringere enn Apple!

Apple TV HDR10 7
Apple TV+ strømmer nå i HDR10+ format. (Foto: Audun Hage)
Les også Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Apple TV 4K hero 221018

Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+

Med introduksjonen av den nye generasjonen Apple TV 4K kunngjøres det nemlig også støtte for HDR10+. Og for at dette ikke skal føles som en tom lovnad, har Apple nå begynt å tilby noe av innholdet sitt i formatet

Originale Apple-produksjoner som Shantaram og Ted Lasso vises nå i HDR10+ på TV-er som støtter dette: Lyd & Bilde har for ordens skyld sjekket på en Samsung TV vi hadde på test, og fikk da frem «HDR10+» logoen som bekrefter dette. Det samme gjelder utvalgte iTunes-titler for kjøp og leie, inkludert Top Gun: Maverick.

Merk: Hvorvidt en film eller serie tilbys i HDR10+ eller ikke, avhenger av om det finnes en slik versjon tilgjengelig fra filmselskapet.

Apple TV HDR10 3 Apple TV HDR10 5 Apple TV HDR10 4
<
>
Har du en Samsung-TV av nyere dato kan du nå se utvalgte filmer og serier i HDR10+ format via Apple TV-appen.(Foto: Audun Hage)

Hva betyr dette i praksis?

Foruten at enkelte filmer og TV-serier nå kan vises i bedre videokvalitet på nyere Samsung TV-er, indikerer det også at HDR10+ kan bli et mer populært og utbredt format i fremtiden.

Nå som Apple kommer på banen, kan det tenkes at flere filmprodusenter vil tilby innhold i HDR10+, som et fullverdig alternativ til Dolby Vision. Og hvem vet, kanskje HDR10+ også kan bli et aktuelt format på Youtube-videoer i fremtiden?

Obs! HDR10+ støttes også av TV-er fra blant andre Panasonic, Philips og TCL. Sony og LG TV støtter derimot ikke formatet p.t.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 kommentarer om “Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+ på Samsung TV”

  • Hei Odd-Kristian!

   HDR10+ støttes på Samsung-modeller fra 2016 og oppover, mens Apple TV-appen er tilgjengelig på 2018 og nyere etter mine beregninger. Så din Q90R skal være safe 🙂


   mvh
   Audun Hage
   Lyd & Bilde

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du laste ned FIFA-appen Gladnyhet til fotballfans med Android og Google TV Nå er den offisielle FIFA-appen, FIFA+, tilgjengelig for nedlasting.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Følg Lyd & Bilde