Nyhet

Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+ på Samsung TV

Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.

Skrevet av / 27.10.22 - 07:00
Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+ på Samsung TV

Samsung er en av verdens største TV-produsenter, og tilbyr et bredt utvalg av skjermer med masse avanserte funksjoner og finesser om bord. Støtte for det anerkjente HDR-formatet Dolby Vision har derimot glimret med sitt fravær i lang, lang tid: Samsung er faktisk den eneste av de store TV-produsentene som ikke har viet seg til formatet, antageligvis på grunn av lisenskostnader. Men nå kan vi skimte et lys i enden av tunnelen.

Samsung støtter ikke Dolby Vision – men nå finnes det håp

Samsungs alternativ til Dolby Vision heter HDR10+. Et åpent, lisensfritt format, som i likhet med Dolby inneholder ekstra informasjon (s.k. dynamiske metadata) om kontrastforholdet i en scene, med mer presis bildekvalitet som følge av dette.

HDR10+ er ikke på langt nær like utbredt: Med unntak av Amazon Prime Video, har de fleste strømmetjenestene som Netflix, HBO Max og Apple TV+ med en rekke filmprodusenter i ryggen, heller valgt å satse på Dolby-formatet.

Dette har gjort at mange Samsung-eiere – med rette – har følt seg litt snytt for den beste og mest optimale bildekvaliteten i noen tilfeller. Men nå får de hjelp, fra ingen ringere enn Apple!

Apple TV HDR10 7
Apple TV+ strømmer nå i HDR10+ format. (Foto: Audun Hage)
Les også Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!

Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+

Med introduksjonen av den nye generasjonen Apple TV 4K kunngjøres det nemlig også støtte for HDR10+. Og for at dette ikke skal føles som en tom lovnad, har Apple nå begynt å tilby noe av innholdet sitt i formatet

Originale Apple-produksjoner som Shantaram og Ted Lasso vises nå i HDR10+ på TV-er som støtter dette: Lyd & Bilde har for ordens skyld sjekket på en Samsung TV vi hadde på test, og fikk da frem “HDR10+” logoen som bekrefter dette. Det samme gjelder utvalgte iTunes-titler for kjøp og leie, inkludert Top Gun: Maverick.

Merk: Hvorvidt en film eller serie tilbys i HDR10+ eller ikke, avhenger av om det finnes en slik versjon tilgjengelig fra filmselskapet.

Apple TV HDR10 3 Apple TV HDR10 5 Apple TV HDR10 4
<
>
Har du en Samsung-TV av nyere dato kan du nå se utvalgte filmer og serier i HDR10+ format via Apple TV-appen.(Foto: Audun Hage)

Hva betyr dette i praksis?

Foruten at enkelte filmer og TV-serier nå kan vises i bedre videokvalitet på nyere Samsung TV-er, indikerer det også at HDR10+ kan bli et mer populært og utbredt format i fremtiden.

Nå som Apple kommer på banen, kan det tenkes at flere filmprodusenter vil tilby innhold i HDR10+, som et fullverdig alternativ til Dolby Vision. Og hvem vet, kanskje HDR10+ også kan bli et aktuelt format på Youtube-videoer i fremtiden?

Obs! HDR10+ støttes også av TV-er fra blant andre Panasonic, Philips og TCL. Sony og LG TV støtter derimot ikke formatet p.t.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+ på Samsung TV”

  1. Audun Hage

   Hei Odd-Kristian!

   HDR10+ støttes på Samsung-modeller fra 2016 og oppover, mens Apple TV-appen er tilgjengelig på 2018 og nyere etter mine beregninger. Så din Q90R skal være safe 🙂


   mvh
   Audun Hage
   Lyd & Bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

The Frame får ny innramming

8K-oppløsning, sa du? Denne har 16K!

Bang & Olufsens lanserer sin største TV noensinne

Samsung MicroLED: Blendende bildekvalitet, men det koster ...

Sniktitt på TCLs nye TV-er i Stockholm

Har du råd til denne?

Scroll to Top