TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Apple lanserer ny generasjon Apple TV 4K

En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!

forfatter
Publisert 18.10.22 - 18:11

Dagens Apple TV 4K har vært en finfin måte å få tilgang til Apples underholdnings-univers, og nå er den oppgraderte 2022-versjonen like rundt hjørnet: Nærmere bestemt 4. november.

Den nye generasjonen Apple TV 4K drives av A15 Bionic prosessoren, som lover 50% raskere ytelse og bedre flyt i spill. Den kjører operativsystemet tvOS, som gir tilgang til et bredt spekter av smarte finesser og apps, inkludert strømmetjenestene Apple TV+, Apple Music og ikke minst spilltjenesten Apple Arcade. Og styres selvfølgelig av den populære Siri fjernkontrollen. Den nye fjernkontrollen har samme design og funksjonalitet som forgjengeren, men kan nå lades via USB-C.

Apple TV 4K vil også fungere som et nav i det smarte hjemmet, og kan kobles til kompatible smarte dingser som HomeKit kameraer, belysning, solskjerming og lignende. Støtte for det smart-standarden Matter skal være på plass.

Apple TV 4K TV Plus 221018
Apple TV 4K 2022. (Foto: Apple)

Støtte for HDR10+

En annen interessant nyhet som Apple fremhever er støtte for videoformatet HDR10+ med dynamiske metadata. Det innebærer at flere TV-er kan dra nytte av optimal bildekvalitet fra Apple-boksen. På lydsiden er det selvfølgelig støtte for surround-lydformater som Dolby Atmos og Spatial Audio.

Apple har lenge støttet Dolby Vision via boksen og sin egen strømmetjeneste TV+, men med HDR10+ i tillegg, kan for eksempel de som eier en Samsung TV av nyere dato oppnå bedre bildekvalitet enn tidligere.

Det at Apple nå anerkjenner og støtter HDR10+ betyr sannsynligvis at vi kan forvente oss mer innhold i formatet. I så fall er dette utvilsomt en gladnyhet for Samsung, som lenge har tviholdt på «sitt» HDR-format og samtidig unnlatt å støtte Dolby Vision. Så dette gleder vi oss til å teste i praksis!

Les også Apple TV 4K med små forbedringer Apple har oppdatert Apple TV 4K med en ordentlig fjernkontroll, og en funksjon mange trenger.
Apple TV 4K Siri Remote 221018
Apple TV 4K 2022 med Siri Remote. (Foto: Apple)

Pris og tilgjengelighet

Nye Apple TV 4K blir tilgjengelig i to utgaver Apple TV 4K (Wi-Fi), med 64GB lagring, og Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet) med 128 GB lagring og støtte for Gigabit Ethernet – for enda raskere nettverk og strømming. Prisen starter på 1790 kroner for 64 GB utgaven. Begge boksene blir tilgjengelig fra 4. november, men kan forhåndsbestilles nå.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 kommentarer om “Apple lanserer ny generasjon Apple TV 4K”

  1. Dumt at de har kuttet ut optisk lydutgang. Den var så kjekk å koble rett på stereoanlegget.

    Svar
  2. Noen som vet?
    Må man manuelt velge HDR-modus i setup på Apple TV 4K for hver strømmetjeneste? Jeg hadde valgt Dolby Vision pga Apple TV+, og opplevde svart bilde når jeg spilte av en film fra annen tjeneste som ikke støttet Dolby Vision.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Marantz Cinema: Friskere utseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.
Comeback for Sonys beste surroundhøyttalere Sonys populære surroundhøyttalere har vært vanskelige å slå kloa i, men nå har de fått ny forhandler.
Laserskarpt kinobilde Markedets rimeligste laserprojektor med ekte 4K-oppløsning er nøyaktig så fantastisk som det høres ut.
Følg Lyd & Bilde