TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Trailer til ny svensk Netflix-serie – Clark

Se traileren til den nye dramaserie, basert på opprinnelsen til Stockholmsyndromet.

forfatter
Publisert 23.04.22 - 09:01

Det har gått hele to år siden Netflix annonserte en ny svensk dramaserie: Clark.

Clark blir en serie i seks deler, og omhandler den sagnomsuste svenske gangsteren Clark Olofsson, som begikk ran over hele Europa, og gjentatte ganger rømte fra fengsler. Etter et bankran i Stockholm gav Olofsson opprinnelsen til selveste Stockholmsyndromet.

Serien er basert på Clark Olofssons selvbiografi Vafan var det som hände. Olofsson spilles av Bill Skarsgård (sønn av legendariske Stellan Skarsgård).

Nå har Netflix sluppet traileren:

 

Skarsgård junior fikk sitt store gjennombrudd som überskummel klovn i remaken av Stephen King-klassikeren It (2017), og har de senere år blant annet gjort seg bemerket i HBO-serien Castle Rock.

Han hadde også hovedrollen i Netflix-filmen The Devil All the Time og i Sundance-hiten Nine Days. 29-åringen hadde også en liten rolle i Deadpool 2 og tidligere har han gitt stemmen til Mumitrollet i engelsk versjon. I Clark er han utøvende produsent.

Les også Grøsserkick á la Stephen King Det mangefasetterte grøsseruniverset til Stephen King revitaliseres i andre sesong av fabelaktige Castle Rock.
Clark sesong 1 6 Clark sesong 1 8 Clark sesong 1 11 Clark sesong 1 2 Clark sesong 1 12 Clark sesong 1 9 Clark sesong 1 5 Clark sesong 1 7 Clark sesong 1 4 Clark sesong 1 3
<
>
Clark (Foto: Netflix)

Den svenskspråklige serien er basert på sannhetene og løgnene i Clark Olofssons selvbiografi, og viser Clark fra sine yngre dager frem til nåtid. Den beryktede gangsteren startet sin kriminelle karriere på 1960-tallet, og ble etterhvert en av de mest kontroversielle personlighetene i samtidens Sverige.

Olofsson ble dømt for narkotikahandel, drapsforsøk, overgrep, tyveri og bankran, og har tilbragt mer enn halve sitt liv bak lås og slå. Han har etterlatt seg traumer, hjertesorg, skuffelse og generell ødeleggelse. På 1970-tallet ga Clark liv til idéen om Stockholmsyndromet, under et mislykket bankran i Stockholm, og har siden den gang opprettholdt sin posisjon som kjendiskriminell ved å lure hele Sverige til å forelske seg i ham. Akkurat som han ønsket.

Clark sesong 1 10
Clark (Foto: Netflix)

Manus er ved Fredrik Agetoft, Peter Arrhenius og Jonas Åkerlund; mens Åkerlund har regi på serien, som blir produsert av Scandinavian Content Group.

I pressemeldingen uttaler Åkerlund:

Clark er historien om den mest politisk ukorrekte mannen, som levde det mest politisk ukorrekte livet. Dette er den type historie jeg alltid ser etter – en ultra-voldelig, vittig, emosjonell, ekte og surrealistisk biografi som gir et ansikt til Stockholmsyndromet og ranet på Norrmalmstorg. Det handler om hele livet hans, og hva som gjorde han til den han er, sannheten og løgnene bak hans utrolige karriere. Bill Skarsgård er perfekt for dette, og han vil gi Stockholmsyndrom til rollen.

Clark sesong 1 2
Clark (Foto: Netflix)

På godt og vondt er Clark Olofsson en av Sveriges mest fargerike og fascinerende individer. Jeg tar fatt på denne utfordringen med skrekkblandet fryd, og tenker at med Jonas og Netflix i ryggen, kan vi fortelle en banebrytende historie med et tempo og en galskap vi kanskje ikke har sett på TV før. Clarks liv og historie er så utrolig skrudd at det til og med ville fått Scorsese til å rødme.

– Bill Skarsgård

Clark får premiere på Netflix den 5. mai.

Rollebesetning:
Bill Skarsgård, Adam Lundgren, Sandra Ilar, Vilhelm Blomgren, Peter Viitanen, Hanna Björn, Isabelle Grill, Alida Morberg, Björn Gustafsson, Malin Levanon, Sofie Hoflack, Alicia Agneson, Robin Nazari, Linus Wahlgren, Claes Malmberg, Alexander Karim, Christoffer Nordenrot, Daniel Hallberg, Rachel Mohlin, Henrik Lundström, Arja Saijonmaa, Emil Algpeus, Hans Erik Dyvik Husby, Agnes Lindström Bolmgren, Babben Larsson, Peter Järn, Henrik Hjelt, Kristian Luuk, David Batra, Peter Apelgren, Staffan Kihlbom Thor, Rikard Ulvshammar, Freja Beha Erichsen, Amalie Bruun, Wilson Gonzalez, Lukas Wetterberg og Kolbjörn Skarsgård.

Les også Nå blir det reklame på Netflix! Etter en mer enn halvering av aksjekursen, og nedgang i antall abonnenter, tar Netflix grep.
Regissør, Jonas Åkerlund (Foto: Netflix)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Spiren til opprøret! Disney fortsetter med utvidelsen, og fordypningen, av Star Wars-universet. Og lykkes godt.
Nå er SkyShowtime offisielt lansert SkyShowtime erstatter strømmetjenesten Paramount+, og byr blant annet på filmer og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Strømmepremiere i dag! Tom Cruise beviser nok en gang hvorfor han er klodens fremste garantist for actionfilmsuksesser.
Historien bak Spotify Netflix dramatiserer den fascinerende historien om Spotifys tilblivelse.
Nå kommer Allente til Android TV Gir blant annet mulighet til å strømme direkte TV og leie eller kjøpe innhold.
Følg Lyd & Bilde