Search
Generic filters

Web-tjeneste gjør klesshoppingen enklere

Snart kan du laste opp et bilde av en person du synes er fint kledd, og få opp priser på antrekket med mulighet for å bestille.

Det lover i hvert fall den taiwanske avdelingen til den japanske e-handlergiganten Rakuten med en ny tjeneste.

Rakuten Taiwan har gått sammen med ViSenze, en bildesøkeplattform fra Singapore, og Clozette, et asiatisk sosialt nettverk som fokuserer på mote, for å lansere en ny sosial e-handel-plattform kalt O’Share.

O’Share lanseres i Taiwan som et forsøksprosjekt, med planer om å utvide i fremtiden, dersom det er vellykket.

Kvinnelig mote
Tjenesten spesialiserer seg på kvinnelig mote. Dersom du ser en person som bærer et antrekk du virkelig liker, kan du knipse et bilde av vedkommende med mobiltelefonen, laste det opp via O’Share, og få opp bilder av en rekke klesplagg tjenesten tror matcher. Dermed kan du trykke på plagget du liker best, og prisen i taiwanske dollar kommer opp. Klikker du deretter på ”learn more”, videreformidles du til Rakuten Taiwans hjemmeside.

Dette ifølge bloggen TheNextWeb.

Så langt finnes det ingen app til smartmobil og nettbrett, som ville gjort det langt enklere å bruke tjenesten i det daglige liv. Det vil nok komme etterhvert. Vi ser det dessuten som uunngåelig at europeiske klesgiganter kommer med en lignende tjeneste i fremtiden.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.