TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Verdens kuleste protese for barn!

Fysisk utfordrede barn kan bli tøffest i klassen, med denne 3D-printede Iron Man-håndprotesen.

forfatter
Publisert 21.10.14 - 10:54

3D-printede proteser er ikke bare mye billigere enn tradisjonelle medisinske varianter. De kan også være langt tøffere!

En fingernem mann ved navn Pat Starace har sluppet 3D-anvisningene for sin Iron Man håndprotese for barn. Fargekombinasjonen gull og blodrødt er på plass, og det er gjort plass til å proppe protesen full av moderne teknologi: Mikrokontroller, trådløs Bluetooth-enhet med NFC-paring, smartklokke, ulike sensorer, akselerometer, RFID (radiosensor), og i det hele tatt ”nesten en hvilken som helst enhet”.

Protesen er forhåndskonfigurert med Arduino elektronikkplattform, lavenergi Bluetooth, litiumpolymer-batteri, USB batterilader, LED-lys og stemmekontroll.

«Laser og fremdriftsmotor»
I tillegg har protesen en ”fungerende laser” og en ”fremdriftsmotor”, i følge skaperen Starace. I virkeligheten betyr det at håndprotesen har en rad med LED-lys langs siden som kan lyse opp for en tøff effekt, og en sirkulær rad i håndflaten som imiterer fremdriftsfunksjonen til Tony Starks rustning.

Håndprotesen er helt mekanisk, og fungerer med tråder som er helt skjult på innsiden. Fingrene til protesen griper når man beveger hånden nedover, og slipper når hånden går opp igjen.

48 timer
Det skal ta rundt 48 timer å printe ut alle bestanddelene til protesen med en vanlig 3D-printer. Folk som skulle ønske å printe hånden til sitt eget barn, kan ta kontakt med Pat Starace via hans hjemmeside for å motta printanvisningene elektronisk.

 

youtu.be/UP0Zz74rvco

patstarace.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde