3D-printing

Fysisk utfordrede barn kan bli tøffest i klassen, med denne 3D-printede Iron Man-håndprotesen.
forfatter

3D-printede proteser er ikke bare mye billigere enn tradisjonelle medisinske varianter. De kan også være langt tøffere!

En fingernem mann ved navn Pat Starace har sluppet 3D-anvisningene for sin Iron Man håndprotese for barn. Fargekombinasjonen gull og blodrødt er på plass, og det er gjort plass til å proppe protesen full av moderne teknologi: Mikrokontroller, trådløs Bluetooth-enhet med NFC-paring, smartklokke, ulike sensorer, akselerometer, RFID (radiosensor), og i det hele tatt ”nesten en hvilken som helst enhet”.

Protesen er forhåndskonfigurert med Arduino elektronikkplattform, lavenergi Bluetooth, litiumpolymer-batteri, USB batterilader, LED-lys og stemmekontroll.

«Laser og fremdriftsmotor»
I tillegg har protesen en ”fungerende laser” og en ”fremdriftsmotor”, i følge skaperen Starace. I virkeligheten betyr det at håndprotesen har en rad med LED-lys langs siden som kan lyse opp for en tøff effekt, og en sirkulær rad i håndflaten som imiterer fremdriftsfunksjonen til Tony Starks rustning.

Håndprotesen er helt mekanisk, og fungerer med tråder som er helt skjult på innsiden. Fingrene til protesen griper når man beveger hånden nedover, og slipper når hånden går opp igjen.

48 timer
Det skal ta rundt 48 timer å printe ut alle bestanddelene til protesen med en vanlig 3D-printer. Folk som skulle ønske å printe hånden til sitt eget barn, kan ta kontakt med Pat Starace via hans hjemmeside for å motta printanvisningene elektronisk.

 

patstarace.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.