Fra den internasjonale romstasjonen

Slik oppfører en våt vaskeklut seg i vektløs tilstand, når man vrir den. Og det er ikke helt som nede på jorden.
forfatter

Forlater du jorden og beveger deg ut i verdensrommet, begynner en masse forskjellige ting å oppføre seg annerledes enn du er vant til. Som for eksempel en våt vaskeklut.

Vi vet nå hvordan en vaskeklut oppfører seg i vektløs tilstand, fordi de to gymnaselevene Kendra Lemke og Meredith Faulkner fra Nova Scotia i Canada, sendte et videospørsmål til den kanadiske astronauten på den internasjonale romstasjonen, Chris Hadfield, som en del av et eksperiment i skolens fysikktimer. Og svaret er både overraskende og fascinerende.

Se det her:

Kilde: Canadian Space Agency

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.