Search
Generic filters

Teslas firehjulstrekker får måkevingedører

Romslig, elektrisk SUV til den store forstadsfamilien - med DeLorean-dører, firehjulstrekk og plass til åtte personer.

Som teknologinerder liker vi Tesla svært godt. De fleste elbiler er grønne og fornuftige, men kjedelige. Det kan man ikke si om Teslas modeller, som alle er über-gadgets på hjul.

Hittil har vi sett supersportsvogner og touring-biler fra Tesla. Men nå kommer også en bil, beregnet på de nerdene som har stiftet familie og slått seg ned i forstaden, med plass til alle innkjøp og til ungene som skal kjøres til ridning og ishockey.

Tesla Model X er en SUV (Sport Utility Vehicle), altså en stasjonsvogn i størrelse XL. Men selv om amerikanske forsteder er fulle av nettopp den biltypen, vil det nok bli kastet misunnelige blikk over hekken, når familien kjører Model X ut av den romslige garasjen. Forstadsbilen er nemlig utstyrt med måkevingedører. Akkurat som klassiske sportsvogner som Bricklin, Mercedes 300SL – og selvfølgelig DeLorean.

De topphengslede dørene var med på konseptmodellen av Tesla X, men mange hadde regnet med at den ferdige utgaven, som leveres fra begynnelsen av 2015, ville bli utstyrt med mer alminnelige adgangsveier. Nå har Tesla imidlertid meddelt til de kundene som allerede har forhåndsbestilt Teslas første familiebil, at måkevingene også vil være å finne på de leveringsklare bilene. Noe som de færreste familiefedre nok vil finne grunn til å klage over.

bg_01_modelx_prod-01

Av andre funksjoner på Model X kan nevnes mulighet for en tredje rad med seter, så hele familien kan få plass i kjøretøyet, da med bakovervendt baksete. Og så selvfølgelig firehjulstrekk, som hører til på en ekte SUV.

Du kan fremdeles reservere en Model X til levering i 2015. Det koster 31.000 – 230.000 kroner i forhåndsbetaling. Men man kan også bare klikke rundt på hjemmesiden og leke med de interaktive dørene med musen.

Kilde: TechCrunch

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!