Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Teslas firehjulstrekker får måkevingedører

Romslig, elektrisk SUV til den store forstadsfamilien - med DeLorean-dører, firehjulstrekk og plass til åtte personer.

Skrevet av / 19.06.14 - 15:21
Teslas firehjulstrekker får måkevingedører

Som teknologinerder liker vi Tesla svært godt. De fleste elbiler er grønne og fornuftige, men kjedelige. Det kan man ikke si om Teslas modeller, som alle er über-gadgets på hjul.

Hittil har vi sett supersportsvogner og touring-biler fra Tesla. Men nå kommer også en bil, beregnet på de nerdene som har stiftet familie og slått seg ned i forstaden, med plass til alle innkjøp og til ungene som skal kjøres til ridning og ishockey.

Tesla Model X er en SUV (Sport Utility Vehicle), altså en stasjonsvogn i størrelse XL. Men selv om amerikanske forsteder er fulle av nettopp den biltypen, vil det nok bli kastet misunnelige blikk over hekken, når familien kjører Model X ut av den romslige garasjen. Forstadsbilen er nemlig utstyrt med måkevingedører. Akkurat som klassiske sportsvogner som Bricklin, Mercedes 300SL – og selvfølgelig DeLorean.

De topphengslede dørene var med på konseptmodellen av Tesla X, men mange hadde regnet med at den ferdige utgaven, som leveres fra begynnelsen av 2015, ville bli utstyrt med mer alminnelige adgangsveier. Nå har Tesla imidlertid meddelt til de kundene som allerede har forhåndsbestilt Teslas første familiebil, at måkevingene også vil være å finne på de leveringsklare bilene. Noe som de færreste familiefedre nok vil finne grunn til å klage over.

bg_01_modelx_prod-01

Av andre funksjoner på Model X kan nevnes mulighet for en tredje rad med seter, så hele familien kan få plass i kjøretøyet, da med bakovervendt baksete. Og så selvfølgelig firehjulstrekk, som hører til på en ekte SUV.

Du kan fremdeles reservere en Model X til levering i 2015. Det koster 31.000 – 230.000 kroner i forhåndsbetaling. Men man kan også bare klikke rundt på hjemmesiden og leke med de interaktive dørene med musen.

Kilde: TechCrunch

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top