Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Starcraft II

12 år har gått. Hell, it’s about time!

Skrevet av / 07.10.10 - 14:02
Starcraft II

I alle spillkategorier er det vanligvis ett enkelt spill som står frem som genredefinerende. For strategi er det ett navn som ruver over alle andre: Starcraft. Strategispillene på 90-tallet pleide å ha historier som kvalitetsmessig sidestilte seg med tysk blåfilm. Noe helt enkelt og veldig kort ble kokt i hop som plot, og så var det bare å komme i gang med spillingen. Historien fløt ut som en fjert i en kurvstol og gav ingen dypere mening eller følelse i spillet. Det var et strategispill, end of story. Så i 1998 dukket det opp et nytt spill innen emnet samtidsstrategi, som skulle forandre på alt dette. Starcraft hadde en historie som ikke bare satt scenen for strategidelen, men som involverte spilleren like dypt som ethvert rollespill noen gang hadde gjort. Historien om Starcraft er av episk proporsjon og involverer vennskap, forræderi, ære, seier og tap. Et annet element som skilte dette spillet fra alle andre var at rasene var totalt ulike og unike. Spillestilen de tre imellom er komplett forskjellige og krever sin egen teknikk. Blizzard har i tillegg gått lenger enn noen annen spillprodusent i henhold til å oppdatere og balansere slik at alle tre raser er så godt som presist like sterke. Når de nå lanserer oppfølgeren er det ingen tvil om at de virkelig har noe å leve opp til. For forventningene er skyhøye.

Wings of Liberty delen av Starcraft 2 gir oss en campaign fra synspunktet til den menneskelige rasen, Terran. Helten fra forrige spill, Jim Raynor er tilbake, om enn i begynnelsen redusert til en skygge av sitt tidligere jeg. Du styrer Raynor og hans bande av revolusjonister i deres kamp mot den korrupte herskeren Arcturus Mengsk, så vel som den fremadstormende alien trusselen Zerg. Nytt er at man er noe friere i fremgangsmåten på historien. Det er ikke lenger nødvendig å gjøre oppdragene i en bestemt rekkefølge, og man må til tider velge side, noe som leder til forskjellige utfall. Oppdragene er varierte og nyskapende nok til at man ikke går lei, og det finnes mange ulike vanskelighetsgrader man kan velge mellom. I tillegg er det ekstramål som kan oppnås i hvert oppdrag som gir poeng på et skrytebarometer. Disse tingene gir faktisk enspillerdelen en mye større gjennspillverdi. Historien ender likevel ikke med Wings of Liberty. Blizzard vil gi ut to expansions som fortsetter sagaen fra Zerg og Protoss sitt perspektiv.

Flerspillerdelen har likevel alltid vært essensen av Starcraft. På battle.net kan du spille med og mot millioner av andre. Dyktigheten din blir først satt på prøve gjennom et system som plasserer deg i en liga. Deretter blir du matchet mot spillere systemet anser som omtrent like begavet som deg selv. Etter hvert som man blir bedre kan man rykke opp til et høyere nivå for å bli matchet mot mer begavede motstandere. Systemet fungerer overraskende godt, om enn ikke helt feilfritt.

Blir du er lei av å bli knust av koreanere med godt utviklet ADHD kan du også lage dine egne Starcraft 2 brett med spillets medfølgende map editor. Denne delen av spillet fortjener egentlig en hel artikkel for seg selv, da den er milevis forbi alt annet på markedet. Dette programmet er faktisk i stand til å lage ikke bare diverse maps med samme funksjoner som strategispillet Starcraft. Du kan faktisk lage omtrent akkurat hva slags spill du vil med den, det være seg skytespill, rollespill, arkade spill osv. Det finnes allerede en hel bråte slike alternative spill basert på starcraft 2 der ute. Disse gir spillet en helt enorm holdbarhet og mangfold av simpel moro for enhver.

Når dette er sagt, er det nok mange som vil mene at denne oppfølgeren er i overkant lik originalen. Og de vil ikke ta feil. Likevel stiller jeg spørsmålstegn til hva utviklerne virkelig kunne gjort for å endre på nettopp dette. Personlig tror jeg de ville forklundret essensen av Starcraft i stykker dersom de hadde forsøkt for hardt å skape noe som virkelig var komplett nytt.

Konklusjon
Blizzard finner ikke opp hjulet for annen gang med Starcraft 2. Det er rett og slett mer av det beste. Og det er akkurat det vi vil ha. Nuclear launch detected.
+
God story
Balansert
Holdbart

Litt for lik orginalen

Fakta:
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Blizzard Entertainment
Plattform: PC
Sjanger: Strategi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top