Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Søk med Google uten at Storebror ser deg

Med ny app for desktop og smartmobil.

Skrevet av / 26.03.14 - 12:18
Søk med Google uten at Storebror ser deg

Etter Edward Snowdens NSA-avsløringer har folk vært engstelig for at Storebror overvåker ethvert digitale skritt de tar. Ikke minst når det kommer til hva man søker etter på internett. Både Google og Bing bruker dine søkevaner til å skreddersy reklame kun for deg, og når vi vet at NSA overvåker disse igjen, er det ikke vanskelig å skjønne at enkelte kan bli litt engstelige.

Jobber i bakgrunnen
Alternative søkemotorer som DuckDuckGo har tilbudt søk med lovnad om at du aldri blir overvåket, men det er vanskelig å vende digitale vaner. Det har Disconnect skjønt. Dette er en app som kan lastes ned som utvidelse til nettlesere som Firefox, Chrome og Opera, og som legger seg i bakgrunnen og jobber der i stillhet. Hver gang du foretar et søk via Google, Bing eller Yahoo, vil det for disse se ut som at søket kommer fra Disconnect sine servere, i stedet for din egen IP-adresse.

Hjemmeside og app
Nettleserutvidelsen ble sluppet oktober i fjor, men hvis du ikke ønsker å installere denne, kan du ta glede i at det på mandag ble sluppet en egen hjemmeside, som du kan bruke til dine søk, og fra denne velge hvilken søkemotor som skal brukes. Samtidig kom det en Android-app for mobile enheter. I følge Information Week er det også en iOS-app på vei.

Se video under om hvordan Disconnect virker.

Web: search.disconnect.me

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top