TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Slik har du aldri hørt et tre før!

Naturen lager musikk direkte fra platespilleren!

forfatter
Publisert 24.02.15 - 11:23

Artist Bartholomaus Traubeck har gjort noe helt unikt, ved å lage musikk av å spille trær. Du hørte riktig: trær!

Traubeck har nemlig laget en platespiller, som oversetter de ulike fargene og teksturene i treringer til musikk. I stedet for å bruke en nål som med vanlige LP-plater, har han benyttet sensorer som henter ut informasjon av treet og forvandler dem til pianotoner.

Hvert tre låter unikt, fordi ingen har samme karakteristikk på ringene. Både styrke, tykkelse og veksthastighet varierer nødvendigvis.

Treringene oversettes på denne måten til musikkens språk, og låter ikke musikalsk i seg selv. Det er Traubecks unike platespiller som gjør dette, ved å bruke et PlayStation Eye Camera og en stegmotor festet til armen. En stegmotor er nært sagt en ”digital” elektrisk motor, som deler en full rotasjon på et antall like steg. På denne måten kan informasjonen fra treringene kvantiseres og digitaliseres.

Platespilleren sender dataene til en PC med programmet Ableton Live. Til slutt sitter man igjen med et fantastisk pianospor.

På videoen under er et stykke ask lagt på platespilleren. Resultatet er like skummelt som det er vakkert.

traubeck.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hi-fi-oppfinneren - Oskar Heil Oskar Heil kjennes kun av de få, men hans oppfinnelse har satt fingeravtrykk på hi-fi verdenen, og hans diskantenheter brukes overalt.
Se de kuleste dingsene fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet man finner teknologiske nyheter. Både de store og nyskapende - og de litt mer snodige
Denne projektoren går på batteri Nå kan du ta med storskjermen hvor som helst!
CES 2022: Hva får vi se på årets største elektronikkmesse? Mens CES ble en ren digital affære i 2021, satses det fremdeles på at CES 2022 blir en fysisk messe. Her er noe av det vi får se.
Forbrukere vil ikke betale selv for grønn teknologi Vi er positive til grønn teknologi – men kun hvis arbeidsgiveren tar regningen.
Se roboten Ameca gjøre grimaser som et menneske Ny video viser prototype av en ekstremt menneskelignende robot, som gjør grimaser og rynker øyebrynene, så man får frysninger nedover ryggen
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend