Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sikkerhetsspørsmål gir falsk trygghet

Dette i følge en undersøkelse av Google.

Skrevet av / 08.06.15 - 10:54
Sikkerhetsspørsmål gir falsk trygghet

Hva gjør du om du har glemt passordet ditt på et nettsted? En vanlig løsning er at du når du registrerer deg svarer på et par spørsmål som normalt bare du vet svaret på. Som din pappas mellomnavn eller din livrett.

Men hvor sikkert er det egentlig? Google har gjort en undersøkelse og kommet frem til at det antakelig vis er for enkelt å gjette dine svar eller for vanskelig å huske dem.

For eksempel kan 19,7% av angriperne gjette seg til at en engelsktalendes livrett er pizza. Med litt flere forsøk er sjansen for å gjette en koreaners fødested 39% og å gjette vedkommendes livrett 43%.

Da burde kanskje løsningen være å ha vanskeligere spørsmål? Men undersøkelsen viser at 40% av amerikanerne ikke husker svarene på sine spørsmål. For eksempel kunne bare 9% huske sitt bonusnummer på flyet.

Og om man legger til flere spørsmål, så er det riktignok mindre risiko for at uvedkommende gjetter svarene, men sjansen for at brukeren selv kan besvare dem faller også dramatisk.

Google kommer derfor ikke til å bruke systemet, men vil i stedet sende engangskoder med SMS eller til en alternativ epostadresse. Alternativt kan man også bruke Google Authenticator og en tostegs innlogging om man vil sikre sin konto. Det er en smartmobil-app som genererer engangskoder, omtrent som enkelte banker gjør.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top