Search
Generic filters

Sikkerhetsspørsmål gir falsk trygghet

Dette i følge en undersøkelse av Google.

Hva gjør du om du har glemt passordet ditt på et nettsted? En vanlig løsning er at du når du registrerer deg svarer på et par spørsmål som normalt bare du vet svaret på. Som din pappas mellomnavn eller din livrett.

Men hvor sikkert er det egentlig? Google har gjort en undersøkelse og kommet frem til at det antakelig vis er for enkelt å gjette dine svar eller for vanskelig å huske dem.

For eksempel kan 19,7% av angriperne gjette seg til at en engelsktalendes livrett er pizza. Med litt flere forsøk er sjansen for å gjette en koreaners fødested 39% og å gjette vedkommendes livrett 43%.

Da burde kanskje løsningen være å ha vanskeligere spørsmål? Men undersøkelsen viser at 40% av amerikanerne ikke husker svarene på sine spørsmål. For eksempel kunne bare 9% huske sitt bonusnummer på flyet.

Og om man legger til flere spørsmål, så er det riktignok mindre risiko for at uvedkommende gjetter svarene, men sjansen for at brukeren selv kan besvare dem faller også dramatisk.

Google kommer derfor ikke til å bruke systemet, men vil i stedet sende engangskoder med SMS eller til en alternativ epostadresse. Alternativt kan man også bruke Google Authenticator og en tostegs innlogging om man vil sikre sin konto. Det er en smartmobil-app som genererer engangskoder, omtrent som enkelte banker gjør.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.