Se hva som skjedde da gutt tok med selvlaget klokke på skolen

Ahmed Mohamed ville vise sin lærer en klokke han selv hadde laget. Det skulle han aldri ha gjort.

Skrevet av / 17.09.15 - 10:51
Se hva som skjedde da gutt tok med selvlaget klokke på skolen

Ahmed Mohamed på 14 år går på skole i staten Texas. Han er en oppfinnertype, og søndag kveld, innen han skulle på skolen mandag morgen, hadde han laget sitt eget digitalur på 20 minutter ved hjelp av en printplate, en strømforsyning og et digitalt display, som han monterte i en kasse med et hologram av en tiger på forsiden.

Stolt av sitt lille eksperiment tok han det hjemmelagde uret med på skolen, MacArthur High School i byen Irving, og viste det til sin lærer i faget teknologi.

Læreren rådet Ahmed til å ikke vise klokken til andre lærere på skolen, og det åpenbart med god grunn. For da Ahmeds engelsklærer likevel oppdaget klokken senere på dagen – det begynte å pipe og hun insisterte på at han skulle vise henne hvor lyden kom fra – ble hun sjokkert over det hun mente lignet en bombe.

Det mente ikke Ahmed, men engelsklæreren konfiskerte likevel klokken, og et par timer senere troppet en håndfull politifolk opp på skolen og arresterte 14 år gamle eleven, som ble ført vekk i håndjern – iført sin NASA T-skjorte…

Foto: Anil Dash/Twitter
Foto: Anil Dash/Twitter

Politiet forhørte gutten, som nektet på at han på noen måte hadde hatt til hensikt å lage en bombe, men politiet trodde ham ikke og fastholdt at han som minimum måtte ha hatt til hensikt å bygge en etterligning av en bombe. Samtidig truet skoleinspektøren ham med utvisning fra skolen.

I videoen under kommer Ahmed med sin egen versjon av historien:

Ahmed måtte avlevere sine fingeravtrykk på politistasjonen, men slapp ellers med skrekken, da politiet, som det ble meddelt på en pressekonferanse , likevel ikke mente at Ahmed hadde hatt til hensikt å “lage oppstyr”. Det ble imidlertid fastholdt at klokken var å betrakte som en bombeetterligning, og Ahmed har blitt midlertidig utvist fra skolen i tre dager.

Men de dagene kan han bruke på å besøke President Obama, som har invitert ham på besøk i Det hvite hus. Ahmeds to søstre har nemlig opprettet en Twitter-profil for sin lillebror – @IStandWithAhmed – som i løpet av få dager har fått 70.000 følgere og hilsener fra hele verden. Deriblant altså fra Barack Obama, men også fra tidligere utenriksminister og nåværende presidentkandidat, Hillary Clinton.

Kilder: The Dallas Morning News, Gizmodo, The Intercept

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Har ChatGPT blitt dummere?

Scroll to Top