Search
Generic filters

Se hva som skjedde da gutt tok med selvlaget klokke på skolen

Ahmed Mohamed ville vise sin lærer en klokke han selv hadde laget. Det skulle han aldri ha gjort.

Ahmed Mohamed på 14 år går på skole i staten Texas. Han er en oppfinnertype, og søndag kveld, innen han skulle på skolen mandag morgen, hadde han laget sitt eget digitalur på 20 minutter ved hjelp av en printplate, en strømforsyning og et digitalt display, som han monterte i en kasse med et hologram av en tiger på forsiden.

Stolt av sitt lille eksperiment tok han det hjemmelagde uret med på skolen, MacArthur High School i byen Irving, og viste det til sin lærer i faget teknologi.

Læreren rådet Ahmed til å ikke vise klokken til andre lærere på skolen, og det åpenbart med god grunn. For da Ahmeds engelsklærer likevel oppdaget klokken senere på dagen – det begynte å pipe og hun insisterte på at han skulle vise henne hvor lyden kom fra – ble hun sjokkert over det hun mente lignet en bombe.

Det mente ikke Ahmed, men engelsklæreren konfiskerte likevel klokken, og et par timer senere troppet en håndfull politifolk opp på skolen og arresterte 14 år gamle eleven, som ble ført vekk i håndjern – iført sin NASA T-skjorte…

Foto: Anil Dash/Twitter
Foto: Anil Dash/Twitter

Politiet forhørte gutten, som nektet på at han på noen måte hadde hatt til hensikt å lage en bombe, men politiet trodde ham ikke og fastholdt at han som minimum måtte ha hatt til hensikt å bygge en etterligning av en bombe. Samtidig truet skoleinspektøren ham med utvisning fra skolen.

I videoen under kommer Ahmed med sin egen versjon av historien:

Ahmed måtte avlevere sine fingeravtrykk på politistasjonen, men slapp ellers med skrekken, da politiet, som det ble meddelt på en pressekonferanse , likevel ikke mente at Ahmed hadde hatt til hensikt å “lage oppstyr”. Det ble imidlertid fastholdt at klokken var å betrakte som en bombeetterligning, og Ahmed har blitt midlertidig utvist fra skolen i tre dager.

Men de dagene kan han bruke på å besøke President Obama, som har invitert ham på besøk i Det hvite hus. Ahmeds to søstre har nemlig opprettet en Twitter-profil for sin lillebror – @IStandWithAhmed – som i løpet av få dager har fått 70.000 følgere og hilsener fra hele verden. Deriblant altså fra Barack Obama, men også fra tidligere utenriksminister og nåværende presidentkandidat, Hillary Clinton.

Kilder: The Dallas Morning News, Gizmodo, The Intercept

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.