Raskere Olympus PEN

Alle som har kjøpt eller har planer om å kjøpe et Olympus PEN, kan notere seg at Olympus legger ut en oppdatering som skal gi raskere autofokus.

Oppdateringen fikser antagelig den største ulempen med ytelsen til PEN-modellene, nemlig den trege autofokusen som har vært gjenstand for mye kritikk. Nettopp fordi bildekvaliteten er så bra, er det skuffende at en så grunnleggende komponent som autofokusen ikke henger med. Noe vi har påpekt i våre tester av PEN E-P1 og E-P2.
Oppdateringen av firmware (intern programvare) gjelder PEN E-P1, E-P2 og E-PL1 (som vi tester i sommernummeret), og gir forbedret autofokushastighet på elle tre modellene. Uansett Zuiko-objektiv. På E-P1 og E-P2 skal man også få raskere fokussporing (AF-tracking) under kontinuerlig autofokus, og bringe hastigheten opp på samme nivå som E-PL1.
Den fikser også noen små unoter som de smått skjemmende horisontale linjene som kan oppstå med E-P2, om man skulle bruke den elektroniske søkeren i kombinasjon med eldre objektiver – eller ingen objektiver påmontert.
Olympus oppdatering av firmwaren gir også høyere bildefrekvens på skjermen slik at man unngår flimring, når man bruker den kommende M. Zuiko 9-18mm f3,5-5,6 zoomen for PEN, som er i butikkene i slutten av april. Og til sist, flere visningsvalg når man bruker den elektroniske VF-2 søkeren.
Firmwaren er klar for nedlasting torsdag 22. april, og vil finnes her.
Litt senere, i mai, slippes også en ny og gratis utgave av redigeringsprogrammet Olympus Viewer 2 for nedlasting. Den erstatter Master 2 og Studio 2 og integrerer video- og stillbilderediging og en ny råkonverter. Med Viewer 2 skal man kunne bruke alle Olympus kunstfiltre på råfiler også.
Olympus PEN

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Ny Nord N-serie er de billigste mobilene fra OnePlus til dato.
Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.