Foto:

Alle som har kjøpt eller har planer om å kjøpe et Olympus PEN, kan notere seg at Olympus legger ut en oppdatering som skal gi raskere autofokus.

Oppdateringen fikser antagelig den største ulempen med ytelsen til PEN-modellene, nemlig den trege autofokusen som har vært gjenstand for mye kritikk. Nettopp fordi bildekvaliteten er så bra, er det skuffende at en så grunnleggende komponent som autofokusen ikke henger med. Noe vi har påpekt i våre tester av PEN E-P1 og E-P2.
Oppdateringen av firmware (intern programvare) gjelder PEN E-P1, E-P2 og E-PL1 (som vi tester i sommernummeret), og gir forbedret autofokushastighet på elle tre modellene. Uansett Zuiko-objektiv. På E-P1 og E-P2 skal man også få raskere fokussporing (AF-tracking) under kontinuerlig autofokus, og bringe hastigheten opp på samme nivå som E-PL1.
Den fikser også noen små unoter som de smått skjemmende horisontale linjene som kan oppstå med E-P2, om man skulle bruke den elektroniske søkeren i kombinasjon med eldre objektiver – eller ingen objektiver påmontert.
Olympus oppdatering av firmwaren gir også høyere bildefrekvens på skjermen slik at man unngår flimring, når man bruker den kommende M. Zuiko 9-18mm f3,5-5,6 zoomen for PEN, som er i butikkene i slutten av april. Og til sist, flere visningsvalg når man bruker den elektroniske VF-2 søkeren.
Firmwaren er klar for nedlasting torsdag 22. april, og vil finnes her.
Litt senere, i mai, slippes også en ny og gratis utgave av redigeringsprogrammet Olympus Viewer 2 for nedlasting. Den erstatter Master 2 og Studio 2 og integrerer video- og stillbilderediging og en ny råkonverter. Med Viewer 2 skal man kunne bruke alle Olympus kunstfiltre på råfiler også.
Olympus PEN

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.