TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Raskere internett på fly i 2014?

Et satellittbasert system kan gjøre at internett i bil, tog og på fly blir opptil 10 ganger raskere enn i dag.

forfatter
Publisert 23.08.13 - 08:00

Her i Norge er Norwegian så langt alene med å tilby internett på fly. Men dette er i beste fall ustabilt, og fungerer best rett etter avgang og rett før landing. Med andre ord, omtrent i tidsrommet når det ikke er lov å ha mobilen påslått…

I Storbritannia jobber selskapet Ofcom iherdig med saken, og vil ta i bruk et satellittbasert system de kaller ”Earth Stations on Mobile Plattforms” (ESOMPs), som har potensiale til å tidoble hastigheten på internettilkoblingen. Dette i følge BBC. I tillegg til å gjøre internettopplevelsen på fly til en mer behagelig opplevelse, skal dette også gi en mer stabil nettilkobling når man kjører bil og tog.

I følge Ofcom planlegger allerede flere store satellittprodusenter å benytte nettverk som støtter ESOMPs, og deretter er det opp til flyselskapene å bestemme om de vil implementere teknologien i sine fly.

Ingen britiske flyselskap har hittil offisielt tatt stilling til om de vil benytte ESOMPs eller ikke. Men teknologien kan i hvert fall være på plass allerede i 2014. Hvorvidt teknologien, eller en tilsvarende teknologi, blir tatt i bruk i Norge, må vi vente å se.

Kilde: bbc.co.uk 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde