Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Raskere internett på fly i 2014?

Et satellittbasert system kan gjøre at internett i bil, tog og på fly blir opptil 10 ganger raskere enn i dag.

Skrevet av / 23.08.13 - 08:00
Raskere internett på fly i 2014?

Her i Norge er Norwegian så langt alene med å tilby internett på fly. Men dette er i beste fall ustabilt, og fungerer best rett etter avgang og rett før landing. Med andre ord, omtrent i tidsrommet når det ikke er lov å ha mobilen påslått…

I Storbritannia jobber selskapet Ofcom iherdig med saken, og vil ta i bruk et satellittbasert system de kaller ”Earth Stations on Mobile Plattforms” (ESOMPs), som har potensiale til å tidoble hastigheten på internettilkoblingen. Dette i følge BBC. I tillegg til å gjøre internettopplevelsen på fly til en mer behagelig opplevelse, skal dette også gi en mer stabil nettilkobling når man kjører bil og tog.

I følge Ofcom planlegger allerede flere store satellittprodusenter å benytte nettverk som støtter ESOMPs, og deretter er det opp til flyselskapene å bestemme om de vil implementere teknologien i sine fly.

Ingen britiske flyselskap har hittil offisielt tatt stilling til om de vil benytte ESOMPs eller ikke. Men teknologien kan i hvert fall være på plass allerede i 2014. Hvorvidt teknologien, eller en tilsvarende teknologi, blir tatt i bruk i Norge, må vi vente å se.

Kilde: bbc.co.uk 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top