Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Oppsigelser, masseflukt av ansatte og sinte eiere hos Open AI

I løpet av kort tid har OpenAIs administrerende direktør fått sparken, Microsoft har blitt sinte og overtar nøkkelpersonell.

Skrevet av / 20.11.23 - 15:51
Oppsigelser, masseflukt av ansatte og sinte eiere hos Open AI

I løpet av helgen har det vært fullstendig kaos i det hypede OpenAI, som står bak suksessen ChatGPT. Folk har fått sparken, styret har hemmeligholdt forholdene for hovedaksjonæren, ryktene har florert om personalforflytninger, ansatte har sagt opp og nøkkelpersoner skal nå bytte selskap.

Det hele startet forrige fredag da selskapet OpenAI kunngjorde følgende kunngjøring at de hadde sparket sin administrerende direktør og medgrunnlegger Sam Altman..

Mr. Altman’s departure follows a deliberative review process by the board, which concluded that he was not consistently candid in his communications with the board, hindering its ability to exercise its responsibilities. The board no longer has confidence in his ability to continue leading OpenAI.

En tydelig konflikt mellom styret og konsernsjefen.

Altman sa til X at han har elsket tiden sin i OpenAI, og at kunngjøringen føltes som å lese arven etter ham mens han fortsatt var i live.

Selskapet kunngjorde også at medgrunnlegger Greg Brockman ville trekke seg som styreleder, men fortsette i en annen stilling. Dette var tydeligvis ikke noe Brockman likte, så han trakk seg raskt.

Denne nyheten ble ikke godt mottatt av Microsoft, som er en stor aksjonær i selskapet, men som ikke har noen styreplass. Det sies at de ble informert bare noen øyeblikk før kunngjøringen ble offentliggjort, noe som ikke er god forretningsskikk.

Etter at det i helgen gikk rykter om at Altman skulle ansettes på nytt, viste det seg at dette ikke var tilfelle, noe som førte til voldsomme protester fra de ansatte. Google skal ha forsøkt å rekruttere dusinvis av misfornøyde ansatte. Men det ser ikke ut til å ha ført til noe.

Les også ChatGPT surfer på nett Nå er Browse with Bing tilgjengelig for alle, og bildegeneratoren DALL-E 3 er også integrert.

I morges ble det kjent at Microsoft ansetter både Altman og Brockman til å lede et nytt AI-team i selskapet. Microsoft sier også at de vil få selskap av en rekke kolleger, hvorav tre av de mer kjente allerede er annonsert.

We look forward to moving quickly to provide them with the resources needed for their success, sa Microsofts VD Satya Nadella.

Nylig rapporterte Wired at de kan få følge av ganske mange kollegaer, da 490 ansatte truer med å si opp om ikke styret går av.

Hvem behøver realityserier når vi har uberegnelige teknologigründere?

To be continued…

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Black Friday: Det er helt svart!

Så galt kan det gå! De verste skrekkhistoriene fra Black Friday

Kaos for ChatGPT

Black Friday/Black Week/Black Month

Sweatshop-arbeidere lærer opp din AI

Toyota skal masseprodusere faststoffbatterier

Musks sarkastiske chatbot

Laservei på månen?

ChatGPT surfer på nett

ChatGPT sprer vingene

Nå gjelder EUs strenge nettverksregler

Luna 25 krasjet på månen

0
Scroll to Top