Obama i 3D

President Barack Obama stilte villig opp da Smithsonian-museet ville lage et 3D-portrett av ham.
forfatter

3D-printing brer stadig om seg i omgang og bruksområder. En 3D-skriver lager figurer ved å «printe ut» et plastmateriale i flytende eller pulverform og gi det den ønskede konturen. 3D-printing er mye brukt til design og prototyper innen industrien, hvor alt man behøver er skriveren og en 3D-datafil av den delen som skal lages.

Les også: Den skriver ut fremtiden

Nå har 3D-printing også nådd det Hvite Hus i Washington: I samarbeid med Smithsonian-museet har de laget en naturtro 3D-byste av president Obama.

For å lage 3D-portrettet satt Obama foran en mobil lysrigg med 50 LED-lys som simulerte ulike lysforhold, samtidig som presidenten ble fotografert i 360 grader. Håndholdte 3D-scannere ble også brukt til å registrere ansiktstrekkene hans.

Se hvordan det hele foregikk i videoen her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.