TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Obama i 3D

President Barack Obama stilte villig opp da Smithsonian-museet ville lage et 3D-portrett av ham.

forfatter
Publisert 03.12.14 - 12:52

3D-printing brer stadig om seg i omgang og bruksområder. En 3D-skriver lager figurer ved å «printe ut» et plastmateriale i flytende eller pulverform og gi det den ønskede konturen. 3D-printing er mye brukt til design og prototyper innen industrien, hvor alt man behøver er skriveren og en 3D-datafil av den delen som skal lages.

Les også: Den skriver ut fremtiden

Nå har 3D-printing også nådd det Hvite Hus i Washington: I samarbeid med Smithsonian-museet har de laget en naturtro 3D-byste av president Obama.

For å lage 3D-portrettet satt Obama foran en mobil lysrigg med 50 LED-lys som simulerte ulike lysforhold, samtidig som presidenten ble fotografert i 360 grader. Håndholdte 3D-scannere ble også brukt til å registrere ansiktstrekkene hans.

Se hvordan det hele foregikk i videoen her:
youtu.be/4GiLAOtjHNo

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde