Bilderedigering

Alle Mac-brukere som kjenner programvarepakken iLife vil nok oppgradere til iLife 11. De som ikke vet hva det er, vet heller ikke at de går glipp av den enkleste og billigste løsningen for bilde- og videoredigering på Mac.

Programvarepakken koster 429 kroner og for pengene får man et fleksibelt bilderedigeringsprogram i iPhoto 11, avansert videoredigering som er enkel å bruke i iMovie 11, og GarageBand 11 for alle hobbymusikere. I tillegg følger DVD-brenneprogrammet iDVD og webredigeringprogrammet iWeb med i pakken.
iPhoto 11 er kanskje programmet de fleste Mac-brukere vil ha nytte av. Fra før er det et enkelt og oversiktelig program for alle som tar bilder, men den nye versjonen har flere nye funksjoner:

Nye fullskjermsvisninger
Bedre Facebook-integrasjon
Enklere bildedeling bl.a. med epost
Nye lysbildevisninger med grafiske temaer som f.eks.  steder
Kraftig forbedret funksjonalitet på laging av fotobøker
Mulighet til å lage og bestille letterpress-kort
Fotobøker er enormt populært, og Apple har oppgradert grensesnittet og funksjonaliteten slik at det skal bli enda enklere å lage fotobøker i iPhoto 11. Man kan velge i et bredt utvalg formater og layouter, og selve produksjonen er veldig klikk, dra og slipp-orientert, slik at det skal være enklest mulig å sette sammen den fotoboken man ønsker seg.
Letterpress beskriver metoden for preging av mønstre, og man kan velge blant et utvalg mønstre som kan fargelegges, deretter presses mønsteret i papiret – feks en invitasjon, julekort eller takkekort – slik at man får et proft utseende på det valgte papiret eller kortet.

iMovie 11 har fått mye bedre lydredigering, slik at man kan klippe og justere lyd mye enklere enn før. Og lettere tilpasse lydsporene til filmen. Her er det også flere nye redigeringsfunkjoner, og man kan lage sine egne filmtrailere basert på ferdiglagede bakgrunnstemaer, som man legger sin egen tekst og film oppå:

Utvidet lydredigering
Ett-trinns effektpålegging
Enkel søk etter personer i filmen
Nyhets- og sportstemaer
Filmtrailers
GarageBand 11 er utvidet med nye gitar- og pianoleksjoner, hvor man kan spille sammen med et helt orkester om man vil. Apple har lagt inn groove matching, som tilpasser rytmen til alle instrumenter i et opptak, mens flex time gjør det mulig å justere timingen på opptaket slik at det ferdige resultatet har perfekt rytme og timing. Uansett instrument. I tillegg har GarageBand 11 funksjonen hvordan spilte jeg (How did I play?), som viser hvor man bommet under innspillingen på skjermen, enten på tone eller timing.

Flex Time timingjustering
Groove Matching rytmetilpasning
Nye gitarforsterkere og effekter
Nye piano- og gitarleksjoner.
Ny funksjon: How did I play?
Les mer om iLife 11 her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.