Gaming

Microsoft har offentliggjort at de vil ha et Xbox-evenement tirsdag 21. mai, hvor neste generasjons Xbox avsløres.
Annonse
Annonse
forfatter

Verdens mest populære spillkonsoll, Xbox 360, skal erstattes. Hittil spekuleres det i om den skal hete Xbox 720, Durango, Loop eller Infinity. Uansett hva det blir, kommer det til å bli en het kamp mellom Microsoft og Sony i det enkelte tror blir den aller siste generasjon spillkonsoller, da markedet har gått videre, og konsumentene i mye større grad spiller på sine smartmobiler og nettbrett, mens hardcore-spillomanene fremdeles velger PC.

To versjoner
Forventet lansering for konsollen er en gang i november, mens vi her til lands kan måtte belage oss på rett over nyttår. Man tror at det til å begynne med vil komme to versjoner i hvert sitt prissegment. Den rimeligste vil da kreve et abonnement på Xbox LIVE Gold, som kommer til å koste 10 dollar i måneden. Den dyreste vil være uavhengig av abonnement.

I følge Larry Hryb fra Microsoft skal den nye Xbox ”markere begynnelsen av en ny generasjon innen spill, TV og underholdning.” Han forstetter: ”På den dagen vil vi dele våre visjoner for Xbox, og gi dere en skikkelig smak av fremtiden.”

Tre uker senere, på Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles, skal Microsoft vise frem en rekke spill-storsatsninger.

Den nye spillkonsollen vil ha Blu-ray-drivverk i tillegg til et Google TV-aktig brukergrensesnitt.

Windows 8
En versjon av Windows 8 operativsystemet er forventet, det samme er kompatibilitet med Windows-nettbrett som for eksempel Microsoft Surface. Appen Xbox Smartglass gjør mobilen eller nettbrettet en forlengelse av TV-skjermen når du spiller.

Strømmetjenesten Xbox Music er også naturlig å forvente på den nye konsollen. Dette er en konkurrent til tjenester som Spotify, Wimp, Beat og Sony Music Unlimited.

Kunngjøringen av neste generasjons Xbox vil strømmes live på Xbox LIVE og Xbox.com den 21. mai, fra kl. 19.00 norsk tid.

xbox.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.