Search
Generic filters

Ny Xbox avsløres 21. mai

Microsoft har offentliggjort at de vil ha et Xbox-evenement tirsdag 21. mai, hvor neste generasjons Xbox avsløres.

Verdens mest populære spillkonsoll, Xbox 360, skal erstattes. Hittil spekuleres det i om den skal hete Xbox 720, Durango, Loop eller Infinity. Uansett hva det blir, kommer det til å bli en het kamp mellom Microsoft og Sony i det enkelte tror blir den aller siste generasjon spillkonsoller, da markedet har gått videre, og konsumentene i mye større grad spiller på sine smartmobiler og nettbrett, mens hardcore-spillomanene fremdeles velger PC.

To versjoner
Forventet lansering for konsollen er en gang i november, mens vi her til lands kan måtte belage oss på rett over nyttår. Man tror at det til å begynne med vil komme to versjoner i hvert sitt prissegment. Den rimeligste vil da kreve et abonnement på Xbox LIVE Gold, som kommer til å koste 10 dollar i måneden. Den dyreste vil være uavhengig av abonnement.

I følge Larry Hryb fra Microsoft skal den nye Xbox ”markere begynnelsen av en ny generasjon innen spill, TV og underholdning.” Han forstetter: ”På den dagen vil vi dele våre visjoner for Xbox, og gi dere en skikkelig smak av fremtiden.”

Tre uker senere, på Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles, skal Microsoft vise frem en rekke spill-storsatsninger.

Den nye spillkonsollen vil ha Blu-ray-drivverk i tillegg til et Google TV-aktig brukergrensesnitt.

Windows 8
En versjon av Windows 8 operativsystemet er forventet, det samme er kompatibilitet med Windows-nettbrett som for eksempel Microsoft Surface. Appen Xbox Smartglass gjør mobilen eller nettbrettet en forlengelse av TV-skjermen når du spiller.

Strømmetjenesten Xbox Music er også naturlig å forvente på den nye konsollen. Dette er en konkurrent til tjenester som Spotify, Wimp, Beat og Sony Music Unlimited.

Kunngjøringen av neste generasjons Xbox vil strømmes live på Xbox LIVE og Xbox.com den 21. mai, fra kl. 19.00 norsk tid.

xbox.com

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.