Search
Generic filters

Norsk selskap lager virtuelt værstudio til USAs største værkanal

The Weather Channel får sin virtuelle verden fra det norske selskapet Myreze.

Myreze & Weather Channel

Det helt nye studioet til IBM-eide The Weather Channel, med flotte effekter og en helt ny måte å presentere været på, er faktisk norskutviklet. Det er selskapet Myreze som har bistått med teknologien, så The Weather Channel på høyteknologisk vis kan levere været til 80 millioner husstander hver dag.

I det nye studioet veves store virtuelle verdener sammen med værpresentasjonen, slik at ethvert værmeldingssegment «omdannes til en fantastisk visuell historie fortalt gjennom realistisk grafikk.»

Les også Batterirevolusjonen er her! Vi står på terskelen til en batterirevolusjon. Superbatteriene kommer kanskje allerede i år.
silisiumbatteri solid state

Forandrer seg med været

Myreze har i følge pressemeldingen skapt verdens første virtuelle TV-kanal, med et studio som sømløst kan forvandle seg til hva slags vær TV-kanalen forutsier. Det kan være alt fra å «fylle studioet med sommer, sol og strandliv, til å oppleve rushtiden i en travel by.» I midten av studioet er det en sirkulær skjerm som viser dyptgående værdata i bestemte regioner i verden, mens det tilsynelatende åpne taket oversvømmer rommet med naturlig lys.

Det nye studioet blir det sentrale knutepunktet for værrelaterte nyheter rundt i USA, «og markerer både en ny begynnelse for The Weather Channel og en spennende start på deres partnerskap med Myreze.»

– At et lite selskap fra Bergen får gjøre verdens første virtuelle TV-kanal kan sammenlignes med at en bilmekaniker i Nord-Norge plutselig får i oppgave å bygge den neste romfergen for NASA, hevder Björn Myreze, daglig leder i Myreze

Man har også fått hjelp av Epic Games, som er kjent for blant annet Fortnite og Zero Density, til å presentere været «i et univers som tidligere bare har vært brukt i spillverden.»

myreze.com

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.