Nyhet

Norsk selskap lager virtuelt værstudio til USAs største værkanal

The Weather Channel får sin virtuelle verden fra det norske selskapet Myreze.

Skrevet av / 08.06.20 - 13:10
Norsk selskap lager virtuelt værstudio til USAs største værkanal

Det helt nye studioet til IBM-eide The Weather Channel, med flotte effekter og en helt ny måte å presentere været på, er faktisk norskutviklet. Det er selskapet Myreze som har bistått med teknologien, så The Weather Channel på høyteknologisk vis kan levere været til 80 millioner husstander hver dag.

I det nye studioet veves store virtuelle verdener sammen med værpresentasjonen, slik at ethvert værmeldingssegment «omdannes til en fantastisk visuell historie fortalt gjennom realistisk grafikk.»

Les også Batterirevolusjonen er her! Vi står på terskelen til en batterirevolusjon. Superbatteriene kommer kanskje allerede i år.

Forandrer seg med været

Myreze har i følge pressemeldingen skapt verdens første virtuelle TV-kanal, med et studio som sømløst kan forvandle seg til hva slags vær TV-kanalen forutsier. Det kan være alt fra å «fylle studioet med sommer, sol og strandliv, til å oppleve rushtiden i en travel by.» I midten av studioet er det en sirkulær skjerm som viser dyptgående værdata i bestemte regioner i verden, mens det tilsynelatende åpne taket oversvømmer rommet med naturlig lys.

Det nye studioet blir det sentrale knutepunktet for værrelaterte nyheter rundt i USA, «og markerer både en ny begynnelse for The Weather Channel og en spennende start på deres partnerskap med Myreze.»

– At et lite selskap fra Bergen får gjøre verdens første virtuelle TV-kanal kan sammenlignes med at en bilmekaniker i Nord-Norge plutselig får i oppgave å bygge den neste romfergen for NASA, hevder Björn Myreze, daglig leder i Myreze

Man har også fått hjelp av Epic Games, som er kjent for blant annet Fortnite og Zero Density, til å presentere været «i et univers som tidligere bare har vært brukt i spillverden.»

myreze.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Har ChatGPT blitt dummere?

Scroll to Top