Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Norsk bransjehistorie digitalisert

Skrevet av / 18.03.11 - 11:56
Norsk bransjehistorie digitalisert

Elektronikkbransjens  har digitalisert 74 årganger av elektronikkbransjens fagblad fra første utgave i 1937, og alle årganger er søkbare på nett.

Norsk radio- og tv-historie har dermed blitt tilgjengelig for alle, ikke bare de som har spart på bladet i pappesker. Alle utgaver og årganger siden første utgave i 1937 finnes på Elektronikkbransjens egne nettsider.

Radiobransjen fra sommeren 1974, som markerer 50-årsjubileumet til Norske Radio/TV-handleres landsforbund, NRL.

Over 32.000 sider fra nesten 700 utgaver er dermed tilgjengelig, og samler mesteparten av norsk radio- og tv-historie i et oversiktelig og søkbart nettarkiv.

–       Bladet er en viktig historisk dokumentasjon for utviklingen i bransjen i hele denne perioden. Dette har vært et stort løft for oss. I tillegg til at digitaliseringen vil være et godt hjelpemiddel for bransjefolk, tror vi at også mange andre vil ha interesse av å kunne se utviklingen i elektronikkbransjen gjennom alle disse årene, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

– Digitaliseringen har vært et stort økonomisk løft for Stiftelsen Elektronikkbransjen, som er utgiver av bladet. Stiftelsen har fått støtte av Elektronikkforbundet og Norsk kulturråd til denne oppgaven, sier Sønsteng.

– Vi har digitalisert 74 årganger av fagbladet Elektronikkbransjen med mer enn 32.000 sider og nesten 700 utgaver. Innholdet er søkbart fra nå av, sier redaktør Stian Sønsteng. Foto: Tore Skaar.

Arkivet finner du her.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top