Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

NASA sender data 3 millioner mil med laser

Hvordan demonstrerer man at man har kapasitet til å sende store mengder data over lange avstander? Du sender en kattevideo, naturligvis!

Skrevet av / 22.12.23 - 14:30
NASA sender data 3 millioner mil med laser

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA fullførte tidligere denne måneden et vellykket eksperiment for Deep Space Optical Communications med kommunikasjonsutstyret om bord på Psyche-ferden som ble skutt opp i oktober for å utforske en asteroide av metall.

Eksperimentet sendte en video med svært høy oppløsning 31 millioner kilometer (80 ganger avstanden til månen) med imponerende 267 megabit per sekund. Overføringen foregikk med en laser i det infrarøde spekteret, og det tok 101 sekunder før signalet nådde Hale-teleskopet i California.

Her er videoen som ble sendt:

Hensikten med eksperimentet er å se hvilken teknologi som trengs for å kommunisere over lange avstander, for eksempel i en fremtidig bemannet ekspedisjon til Mars.

This accomplishment underscores our commitment to advancing optical communications as a key element to meeting our future data transmission needs. Increasing our bandwidth is essential to achieving our future exploration and science goals, and we look forward to the continued advancement of this technology and the transformation of how we communicate during future interplanetary missions, said NASA Deputy Administrator Pam Melroy.

Til tross for at dette er interessant for teknologinerder, er det ikke mange aviser og TV-kanaler som vil plukke opp historien. Så hvordan gjør man det interessant for vanlige folk? Du sender selvfølgelig en kattevideo. Den handler om katten Taters som jager en laserprikk. Det fungerte, for vi ble grepet av historien.

Les mer hos NASA

Les også Elon Musk vil bygge by på Mars Tesla-gründeren ønsker å iverksette utforsking og kolonisering av Den røde planeten.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

Lyd & Bilde
Scroll to Top