Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå kan du lade mobilen på minutter

Quick Charge 5 lover halv oppladning av et typisk smarttelefonbatteri på bare fem minutter.

Skrevet av / 03.08.20 - 18:01
Nå kan du lade mobilen på minutter

Er du redd for at mobilen slukner midt på dagen fordi batteriet er tomt? Da lider du kanskje av Low Battery Anxiety eller Nomophobia (frykten for å være uten mobil). Denne frykten kan i fremtiden være redusert til et ubehagelig minne. I hvert fall hvis Qualcomms Quick Charge 5 blir utbredt.

Qualcomm har annonsert at den nyeste utgaven av deres Quick Charge oppladningsteknologi vil kunne lade mobilbatteriet til halv kapasitet på bare fem minutter. En full oppladning av en typisk smarttelefon skulle ta ca et kvarter. Med Quick Charge 5 skal man kunne lade opp en mobil med en ladeeffekt på opptil 100 watt (det er 10 ganger mer enn Quick Charge 4). Og likevel skal det ifølge Qualcomm være mulig å unngå overoppheting av batteriet (10 grader kjøligere enn Quick Charge 4).

Men da det er snakk om en ny standard, og vel å merke kun én chipprodusents bud på en ny standard, gjelder den lynraske ladetiden altså kun for din neste mobil. Og kun hvis mobilprodusenten til den tid velger å støtte Quick Charge 5. Da Qualcomm samtidig eier den mest utbredte prosessorplattformen, Snapdragon, og innebygger støtte for Quick Charge i den, vil det være enkelt for mobilprodusentene støtte den raske oppladningen.

Standarder er samtidig noe det er rikelige mengder av i mobilverdenen. Android-smarttelefoner støtter i forveien USB-PD (USB Power Delivery), og også i denne standarden er det faktisk innebygd mulighet for oppladning med opptil 100 W. Men det er alt annet enn hverdagskost å se så høye ladeeffekter på noe annet enn laptops.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top