Back to the Future

De selvsnørende Nike-skoene er rett rundt hjørnet. Og nå lover en video at det svevende skateboardet er en realitet. Dessverre er det lureri!
forfatter

Mange av tingene vi omgir oss med i dag har blitt skapt med inspirasjon i science fiction. For hvor fett det ville vært å ha en sånn dings! En av de fremtidsoppfinnelsene som vi har ventet mest utålmodig på (etter ultralyshastighet, tidsreiser og intelligente robottjenere) er svevebrettet, eller hoverboardet, fra “Tilbake til fremtiden del 2“. Visst er det fett at en designer hos Nike har fortalt at Marty McFlys selvsnørende sko vil være en realitet i 2015. Akkurat som forutsett i filmen. Men vi vil ærlig talt heller sveve rundt over byens gater på et flyvende skateboard.

Derfor har en video fra firmaet Huvrtech vakt begeistring. I videoen ser man Christopher Lloyd, som i sin tid spilte Emmet “Doc” Brown i “Tilbake til fremtiden”-filmene, komme kjørende i en DeLorean-sportsvogn og overrekke et ekte hoverboard til skatestjernen Tony Hawk. Og sånn virker det i hvert fall i den drøyt fire minutter lange videoen, hvor det blir hoverskatet lystig.

 

Videoen, som angivelig er filmet ved et evenement i februar i Los Angeles, er proppet med så mange stjerner, at alle, uansett alder og tilhørighet vil kunne gjenkjenne noen de har tillit til. For når Christopher Lloyd, Tony Hawk, Moby, Schoolboy Q, Terrell Owens, Bethany Consantin (Best Coast) og venturekapitalisten Mark Cuban alle sier at dette er en fantastisk oppfinnelse, så må det da være sant?

hoverboard-video-clip

Men nei, selv om Huvrtech-folkene lover at alt er ekte, er det naturligvis oppspinn. Sjefsutvikleren hos Huvrtech er i virkeligheten en skuespiller ved navn Nelson Cheng, og videoen er filmat av folkene fra komedienettstedet Funny or Die. En gruppe MIT-studenter har ikke funnet opp antityngdekraften og holdt det hemmelig for å bruke teknologien i et stykke leketøy. Og det kommer ikke noe svevebrett i 2015.

En skyldbetynget Christopher Lloyd går her til bekjennelse og unnskylder sitt engasjement med: “Jeg så ikke kranene og wirene, som holdt folk svevende – for jeg ville så gjerne tro det“. Denne videoen er selvsagt like lite troverdig som den første, men vi tilgir selvfølgelig Doc Brown, som dessuten lover å utlodde et signert hoverboard på nettet.

Men videoen har tydeligvis kostet en bunke penge å lage, og de medvirkende kjendiser har neppe heller gjort det for Huvrtechs blå øynes skyld. Så vi er litt nysgjerrige på hva de egentlig vil sige til oss, nå når de har fått alles oppmerksomhet?

Kilder: Extremetech, Huvrtech, Funny or Die

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.