Search
Generic filters

Nå er hoverboardet her …ikke!

De selvsnørende Nike-skoene er rett rundt hjørnet. Og nå lover en video at det svevende skateboardet er en realitet. Dessverre er det lureri!

Mange av tingene vi omgir oss med i dag har blitt skapt med inspirasjon i science fiction. For hvor fett det ville vært å ha en sånn dings! En av de fremtidsoppfinnelsene som vi har ventet mest utålmodig på (etter ultralyshastighet, tidsreiser og intelligente robottjenere) er svevebrettet, eller hoverboardet, fra “Tilbake til fremtiden del 2“. Visst er det fett at en designer hos Nike har fortalt at Marty McFlys selvsnørende sko vil være en realitet i 2015. Akkurat som forutsett i filmen. Men vi vil ærlig talt heller sveve rundt over byens gater på et flyvende skateboard.

Derfor har en video fra firmaet Huvrtech vakt begeistring. I videoen ser man Christopher Lloyd, som i sin tid spilte Emmet “Doc” Brown i “Tilbake til fremtiden”-filmene, komme kjørende i en DeLorean-sportsvogn og overrekke et ekte hoverboard til skatestjernen Tony Hawk. Og sånn virker det i hvert fall i den drøyt fire minutter lange videoen, hvor det blir hoverskatet lystig.

 

Videoen, som angivelig er filmet ved et evenement i februar i Los Angeles, er proppet med så mange stjerner, at alle, uansett alder og tilhørighet vil kunne gjenkjenne noen de har tillit til. For når Christopher Lloyd, Tony Hawk, Moby, Schoolboy Q, Terrell Owens, Bethany Consantin (Best Coast) og venturekapitalisten Mark Cuban alle sier at dette er en fantastisk oppfinnelse, så må det da være sant?

hoverboard-video-clip

Men nei, selv om Huvrtech-folkene lover at alt er ekte, er det naturligvis oppspinn. Sjefsutvikleren hos Huvrtech er i virkeligheten en skuespiller ved navn Nelson Cheng, og videoen er filmat av folkene fra komedienettstedet Funny or Die. En gruppe MIT-studenter har ikke funnet opp antityngdekraften og holdt det hemmelig for å bruke teknologien i et stykke leketøy. Og det kommer ikke noe svevebrett i 2015.

En skyldbetynget Christopher Lloyd går her til bekjennelse og unnskylder sitt engasjement med: “Jeg så ikke kranene og wirene, som holdt folk svevende – for jeg ville så gjerne tro det“. Denne videoen er selvsagt like lite troverdig som den første, men vi tilgir selvfølgelig Doc Brown, som dessuten lover å utlodde et signert hoverboard på nettet.

Men videoen har tydeligvis kostet en bunke penge å lage, og de medvirkende kjendiser har neppe heller gjort det for Huvrtechs blå øynes skyld. Så vi er litt nysgjerrige på hva de egentlig vil sige til oss, nå når de har fått alles oppmerksomhet?

Kilder: Extremetech, Huvrtech, Funny or Die

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.