SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Nå er hoverboardet her …ikke!

De selvsnørende Nike-skoene er rett rundt hjørnet. Og nå lover en video at det svevende skateboardet er en realitet. Dessverre er det lureri!

Mange av tingene vi omgir oss med i dag har blitt skapt med inspirasjon i science fiction. For hvor fett det ville vært å ha en sånn dings! En av de fremtidsoppfinnelsene som vi har ventet mest utålmodig på (etter ultralyshastighet, tidsreiser og intelligente robottjenere) er svevebrettet, eller hoverboardet, fra “Tilbake til fremtiden del 2“. Visst er det fett at en designer hos Nike har fortalt at Marty McFlys selvsnørende sko vil være en realitet i 2015. Akkurat som forutsett i filmen. Men vi vil ærlig talt heller sveve rundt over byens gater på et flyvende skateboard.

Derfor har en video fra firmaet Huvrtech vakt begeistring. I videoen ser man Christopher Lloyd, som i sin tid spilte Emmet “Doc” Brown i “Tilbake til fremtiden”-filmene, komme kjørende i en DeLorean-sportsvogn og overrekke et ekte hoverboard til skatestjernen Tony Hawk. Og sånn virker det i hvert fall i den drøyt fire minutter lange videoen, hvor det blir hoverskatet lystig.

 

Videoen, som angivelig er filmet ved et evenement i februar i Los Angeles, er proppet med så mange stjerner, at alle, uansett alder og tilhørighet vil kunne gjenkjenne noen de har tillit til. For når Christopher Lloyd, Tony Hawk, Moby, Schoolboy Q, Terrell Owens, Bethany Consantin (Best Coast) og venturekapitalisten Mark Cuban alle sier at dette er en fantastisk oppfinnelse, så må det da være sant?

hoverboard-video-clip

Men nei, selv om Huvrtech-folkene lover at alt er ekte, er det naturligvis oppspinn. Sjefsutvikleren hos Huvrtech er i virkeligheten en skuespiller ved navn Nelson Cheng, og videoen er filmat av folkene fra komedienettstedet Funny or Die. En gruppe MIT-studenter har ikke funnet opp antityngdekraften og holdt det hemmelig for å bruke teknologien i et stykke leketøy. Og det kommer ikke noe svevebrett i 2015.

En skyldbetynget Christopher Lloyd går her til bekjennelse og unnskylder sitt engasjement med: “Jeg så ikke kranene og wirene, som holdt folk svevende – for jeg ville så gjerne tro det“. Denne videoen er selvsagt like lite troverdig som den første, men vi tilgir selvfølgelig Doc Brown, som dessuten lover å utlodde et signert hoverboard på nettet.

Men videoen har tydeligvis kostet en bunke penge å lage, og de medvirkende kjendiser har neppe heller gjort det for Huvrtechs blå øynes skyld. Så vi er litt nysgjerrige på hva de egentlig vil sige til oss, nå når de har fått alles oppmerksomhet?

Kilder: Extremetech, Huvrtech, Funny or Die

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.
Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.