Back to the Future

De selvsnørende Nike-skoene er rett rundt hjørnet. Og nå lover en video at det svevende skateboardet er en realitet. Dessverre er det lureri!
Annonse
Annonse
forfatter

Mange av tingene vi omgir oss med i dag har blitt skapt med inspirasjon i science fiction. For hvor fett det ville vært å ha en sånn dings! En av de fremtidsoppfinnelsene som vi har ventet mest utålmodig på (etter ultralyshastighet, tidsreiser og intelligente robottjenere) er svevebrettet, eller hoverboardet, fra “Tilbake til fremtiden del 2“. Visst er det fett at en designer hos Nike har fortalt at Marty McFlys selvsnørende sko vil være en realitet i 2015. Akkurat som forutsett i filmen. Men vi vil ærlig talt heller sveve rundt over byens gater på et flyvende skateboard.

Derfor har en video fra firmaet Huvrtech vakt begeistring. I videoen ser man Christopher Lloyd, som i sin tid spilte Emmet “Doc” Brown i “Tilbake til fremtiden”-filmene, komme kjørende i en DeLorean-sportsvogn og overrekke et ekte hoverboard til skatestjernen Tony Hawk. Og sånn virker det i hvert fall i den drøyt fire minutter lange videoen, hvor det blir hoverskatet lystig.

 

Videoen, som angivelig er filmet ved et evenement i februar i Los Angeles, er proppet med så mange stjerner, at alle, uansett alder og tilhørighet vil kunne gjenkjenne noen de har tillit til. For når Christopher Lloyd, Tony Hawk, Moby, Schoolboy Q, Terrell Owens, Bethany Consantin (Best Coast) og venturekapitalisten Mark Cuban alle sier at dette er en fantastisk oppfinnelse, så må det da være sant?

Annonse

hoverboard-video-clip

Men nei, selv om Huvrtech-folkene lover at alt er ekte, er det naturligvis oppspinn. Sjefsutvikleren hos Huvrtech er i virkeligheten en skuespiller ved navn Nelson Cheng, og videoen er filmat av folkene fra komedienettstedet Funny or Die. En gruppe MIT-studenter har ikke funnet opp antityngdekraften og holdt det hemmelig for å bruke teknologien i et stykke leketøy. Og det kommer ikke noe svevebrett i 2015.

En skyldbetynget Christopher Lloyd går her til bekjennelse og unnskylder sitt engasjement med: “Jeg så ikke kranene og wirene, som holdt folk svevende – for jeg ville så gjerne tro det“. Denne videoen er selvsagt like lite troverdig som den første, men vi tilgir selvfølgelig Doc Brown, som dessuten lover å utlodde et signert hoverboard på nettet.

Men videoen har tydeligvis kostet en bunke penge å lage, og de medvirkende kjendiser har neppe heller gjort det for Huvrtechs blå øynes skyld. Så vi er litt nysgjerrige på hva de egentlig vil sige til oss, nå når de har fått alles oppmerksomhet?

Annonse

Kilder: Extremetech, Huvrtech, Funny or Die

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.
Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini; en knøttliten lydplanke som låter som den var mye større.
Jern har gitt konseptet en ansiktsløfting, og det har resultert i en enda bedre høyttaler.
Eltax trykker til med 15-tommere.
Bang & Olufsens nye trådløse høyttaler tilpasser seg omgivelsene. Og i fremtiden kan den oppgraderes i stedet for å bli kastet.
Ny generasjon kompakthøyttaler med avansert teknologi.
De kompakte men kruttsterke Phantom med forbedret innmat heter nå Phantom I.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger