Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Musikk er mosjon for hele hjernen

Når du lytter til musikk, begynner hele hjernen å jobbe, viser hjerneskanninger. Og er det deg selv som spiller, bryter det store festfyrverkeriet løs.

Skrevet av / 11.08.14 - 13:42
Musikk er mosjon for hele hjernen

Skal ungene begynne med hekkeløp eller piano? Og hva med deg selv? Å velge musikken handler ikke bare om å ha noen partytriks i ermet. Musikken er nemlig ren fitnesstrening for de små, grå cellene. Trening, som forbedrer hjernens evne til å klare alt fra matematikk til finmotorikk.

At det skulle være slik, er det mange av oss som har mistenkt lenge. Og nå viser hjerneskanninger, gjort mens forsøkspersoner lytter til musikk, at det er sant: Når musikken spiller, blir det aktivitet i mange forskjellige områder i hjernen samtidig.

Musikklytting hjelper, men enda bedre går det når man selv spiller. Da blir det enda høyere aktivitet i hele hjernen, og spesielt samarbeidet mellom de to hjernehalvdelene styrkes.

Videoen under er laget av undervisnings-nettstedet TED Ed:

Les mer om undersøkelsen på nettstedet scientopia.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top