Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Metas X-konkurrent Threads kommer snart til Europa

Mark Zuckerbergs Twitter (X)-utfordrer Threads lanseres kanskje i Europa i desember.

Skrevet av / 05.12.23 - 14:37
Metas X-konkurrent Threads kommer snart til Europa

Da Elon Musk tok over Twitter og døpte det om til X, ble det tatt en rekke merkelige beslutninger som var til irritasjon for mange brukere. Mange nyhetsorganisasjoner sluttet også å bruke plattformen nesten umiddelbart. Dette fikk Meta, selskapet bak Facebook og Instagram, til å se en åpning i markedet. De lanserte raskt Threads for å adressere brukernes misnøye og fange opp så mange av de flyktende Twitter-brukerne som mulig.

De lyktes, og rapporterte at de hadde nådd hele 100 millioner brukere i løpet av den første uken. Men etter at nyhetens interesse hadde lagt seg, forsvant mange av de nysgjerrige, og det nåværende tallet sies å være 73 millioner aktive brukere. Til sammenligning har X 365 millioner aktive brukere.

Les også Nå gjelder EUs strenge nettverksregler EU gjør sosiale plattformer ansvarlige for innholdet som publiseres på dem.

Mark Zuckerberg sier at målet er å nå én milliard brukere i løpet av et par år. Det høres kanskje urealistisk ut, men Instagram har faktisk to milliarder brukere. Men så tok det også åtte år før plattformen nådde sin første milliard.

Men med den raske lanseringen tok de også noen merkelige avgjørelser som førte til klager. Til å begynne med måtte du ha en Instagram-konto for å opprette en konto på Threads. Enda verre var det at hvis du kansellerte Threads-kontoen din, forsvant den tilknyttede Instagram-kontoen! Dette har imidlertid blitt rettet opp.

Illustrasjon: DALL-E 3

Frem til nå har ikke Threads vært tilgjengelig i Europa, blant annet på grunn av EUs strenge regler for sosiale medier. Dette skyldtes blant annet at man ikke kunne lese innlegg uten selv å ha opprettet en profil.

Men nå har Meta tilsynelatende tilpasset seg. Ifølge Wall Street Journal er det planlagt en introduksjon i Europa i desember.

Kilde: The Wall Street Journal

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Scroll to Top