Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Marty McFlys sko har kommet

Helt siden "Tilbake til Fremtiden II" har vi ønsket oss sko med robotsnørebånd. Nå er de virkelighet.

Skrevet av / 18.03.16 - 14:35
Marty McFlys sko har kommet

«En sånn vil vi ha!»

Fantastiske oppfinnelser og dingser i science fiction-filmer blir ofte til virkelighet. Det kan skyldes at manusforfatteren og regissøren har profetiske evner. Men ofte er årsaken den motsatte: nemlig at forskere og ingeniører også elsker science fiction-filmer, og prøver å realisere filmskapernes drømmer i virkeligheten.

En av de mindre, men smarte oppfinnelsene er de selvsnørende Nike-løpeskoene, som Marty McFly får utlevert når han ankommer fremtiden i «Tilbake til Fremtiden del II.» De har vi skrevet om flere ganger, men nå, et halvt år etter datoen for den fjerne fremtiden fra filmen (21. oktober 2015), kan de faktisk kjøpes.

Foto: "Back to the Future II"
Foto: «Back to the Future II»

Skoen heter Nike Hyperadapt 1.0. Når man setter foten ned i den, tenner en kontakt i hælen for robotsnøringen, og skoen sitter urokkelig fast et øyeblikk etter. To knapper på siden av skoen kan brukes til å justere bindingen og åpne snørebåndene.

Hva skoene kommer til å koste, er ikke opplyst, men de kommer til salgs i sommerferien. Man må være medlem av Nike+ klubben for å kunne kjøpe dem.

Når vi nå har kunnet krysse av for de selvsnørende skoene, Pepsi Perfect og relanseringen av DeLorean-sportsbilen venter vi imidlertid fremdeles på Hoverboardet. Altså det ekte, svevende skateboardet. Ikke en selvantennende mini-segway!

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top