Strømming

Suksessduoen bak Kon-Tiki, Espen Sandberg og Joachim Rønning, har blitt hyret av Netflix til å regissere en TV-serie om den kjente italienske oppdageren Marco Polo.
forfatter

I gårsdagens pressmelding fra The Weinstein Company ble det informert om at de i samarbeid med Netflix skal lage en TV-serie basert på de fantastiske eventyrene/reisene til italieneren (venetianer er mer korrekt, i og med at Italia ikke eksisterte på hans levetid) Marco Polo.

Marco Polo levde i Venezia i perioden 1254-1324. Han er regnet som en av tidenes største oppdagelsesreisende, og ble kjent for sine reiser, og handel, i Kina og Asia. Jobben med å regissere TV-serien om hans fascinerende liv er gitt til duoen bak den norske Oscar-nominerte filmen Kon-Tiki, Espen Sandberg og Joachim Rønning.

fv_Joachim_R_nning_Espen_Sandberg_1
Joachim Rønning og Espen Sandberg på location i Venezia (foto: privat)

Regiduoen skal simultant jobbe med forberedelsene til Pirates 5, som har planlagt premiere i juli 2015.

Serien blir, som med House of Cards, en original Netflix-serie, produsert av The Weinstein Company. Premieren er planlagt allerede til slutten av 2014, og er skrevet av John Fusco (Young Guns II).

Filmingen vil finne sted i Italia, Malaysia, Kasakhstan og Pinewood Studios i England. Produksjonsstart på den 9-episoders lange serien er satt til våren i år.

En ekstatisk Harvey Weinstein uttalte til The Hollywood Reporter:
«With the glowing success of series like House of Cards and Orange Is the New Black, it’s clear that Netflix is breaking tremendous ground in the realm of streaming original content. We could not be more excited to partner with them on this project, along with the creative tour de force of John Fusco and his talented team.»

Budsjettet er foreløpig ikke kjent, men i følge pressemeldingen kan vi vente oss en storslagen serie med fokus på Marco Polos reise til Kina på 1200-tallet med voldsom krig, kampsport, korrupsjon og seksuelle intriger! Høres ut som en god oppskrift på suksess!

Paradise-Ren-46131
Er det dette vi kan vente oss fra Netflix’ versjon av Marco Polos liv og levnet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.