Search
Generic filters

Lyd & Bilde + Watt = sant!

Publish AS kjøper magasinet/nettstedet «Watt»

Den 19. mai kjøpte Publish AS, som utgir magasinet/nettstedet Lyd & Bilde i Norge, Sverige og Danmark, det norske hi-fi-/hjemmekino-magasinet «Watt».

 

«Watt» har blitt utgitt i Norge siden februar 2012, med en journalistisk stab som kom fra «Hjemmekino».

Ved overtagelsestidspunktet har «Watt» ca. 1.500 abonnenter, og et tilsvarende løssalg pr. utgave. Med et bruttoopplag på ca. 5.500.

 

Etter at Skatt Øst slo selskapet bak (HL Media mk2 AS) konkurs kjøpte Publish AS utgiverrettigheter, merkenavnet og abonnentene fra bostyret.

 

Magasinet «Watt» blir med umiddelbar virkning fusjonert sammen med «Lyd & Bilde», og vil allerede fra sommerutgaven (6/7 2015) fremstå som ett magasin/nettsted.

 

Med dette grepet styrker Lyd & Bilde sitt grep om hjemmeelektronikkmarkedet i Norge, samt sikrer at dagens «Watt»-abonnenter ikke lider økonomisk tap som følge av konkursen. Samtlige av «Watt»-abonnentene vil nå gratis motta like mange utgaver av «Lyd & Bilde/Watt» som de hadde igjen av sin abonnementsperiode hos «Watt».

 

Tor-Aavatsmark_avatar_1392895242-58x58[1]  Daglig leder og ansvarlig redaktør, Tor Aavatsmark, uttaler at:

«Det er trist å konstatere at det ikke er et tilstrekkelig stort markedsgrunnlag på det norske markedet som kan forsvare to nisjemagasiner – noe som også selvsagt henger sammen med den generelle nedgangen siste tiåret blant trykte medier. Samtidig er Publish’ seg sin markedsposisjon bevisst og ydmyk overfor at vi står igjen som eneste trykte media innenfor vår bransje. Når det er sagt så er det fortsatt stor konkurranse på nettet. Med oppkjøpet av «Watt» styrker «Lyd & Bilde» sin posisjon, og vil sørge for enda bedre dekning av det spennende stoffområdet som hjemmeelektronikk representerer. Vi takker staben hos «Watt» som har bygget opp magasinet til et solid og godt faglig fundamentert magasin, og håper at deres abonnenter vil finne seg til rette hos det nye magasinet. Med en stab på 10 journalister i hele Skandinavia har Publish AS både tyngden og den rette faglige miksen til å levere et magasin/nettsted som favner bredt, og samtidig leverer tilstrekkelig interessant stoff til alle kategorier innenfor forbrukerelektronikkmarkedet».

 

a3976fad6c5afe08a917d5663197e469[1]  Sjefredaktør, Lasse Svendsen forsikrer at:

«Lyd & Bilde fortsatt skal ha et stort fokus på både hi-fi og hjemmeelektronikk. Et viktig stoffområde i stadig utvikling som vi følger tett».

 

Etter oppkjøpet vil L&B ha et samlet, skandinavisk, lesertall (print/web/digital) på ca. 870.000 pr. utgave/måned.

 

Første utgave av det fusjonerte magasinet, «Lyd & Bilde/Watt» 6/7 ‘15, kommer i salg 11. juni.

11 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.