TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Last ned The Rolling Stones høyoppløst!

forfatter
Publisert 05.09.11 - 17:25

Et antall utgivelser av The Rolling Stones kan nå lastes ned høyoppløst, via hdtracks.com. Flere titler er på vei.

ABKCO Music and Records Inc. og HDTracks gjør for første gang katalogen til Rolling Stones tilgjengelig for høyoppløst nedlasting. Både studio-, samle- og livealbum blir å finne i høyoppløst Flac-format i oppløsningene 176,4kHz/24-bit og 88,2kHz/24-bit.

Fra analog til SACD
ABKCO ga ut Rolling Stones’ katalog med høyoppløst lyd på hybrid SACD på begynnelsen av 2000-tallet. Flere år ble i denne anledning brukt på å spore opp de opprinnelige mono- og stereomastrene. Førstegenerasjons opptaksruller ble funnet, som stereomastrene fra Chess Studios i 1964, som inkluderer den uredigerte versjonen av “2120 South Michigan Avenue”, “Beggar’s Banquet” i riktig hastighet (en feil i mastering gjorde at denne i 30 år ble hørt i en lavere hastighet enn den var spilt inn i), og ”Let It Bleed” med en spleising av sporene som indikerer at den opprinnelige hensikten var å ha lite opphold mellom hver sang.

Gamle spolebåndopptakere ble brukt for å overføre fra analogt til digitalt, en modifisert Ampex 351 med originale rør og en Ampex ATR-102 modifisert med Aria diskret Klasse A-elektronikk. DSD ble valgt som digitalt, høyoppløst lydformat, og Meitner Design ADC8 og DAC8 MKIV konvertere ble brukt i analog-til-digital og digital-til-analog prosessering. Alle kabler har dessuten vært gjennom en kryonisk nedfrysing(!).

Fra SACD til nedlastbart
Den høyoppløste katalogen til Rolling Stones skal nå tilbys til nedlasting gjennom hdtracks.com. Den er konvertert fra DSD til både 176,4kHz og 88,2kHz PCM med Wiss Saracon konverteringsprogram, og det nedlastbare filformatet er av typen Flac, med tapsfri komprimering.

Du må bruke en amerikansk postadresse når du registrerer konto. Vi har prøvd, og det er faktisk bare å oppgi en hvilken som helst amerikansk gateadresse med tilhørende ZIP-kode. Vi fikk ingen feilmelding da vi lastet ned 176,4kHz-versjonen av ”Aftermath” fra norsk IP-adresse.

Tilgjengelig nå:
Beggar’s Banquet
Flowers
Between The Buttons (UK/US)
Got Live If You Want It! (UK/US)
Aftermath (UK/US) – stereo
December’s Children (And Everybody’s)
Out of Our Heads (UK/US)
12 X 5
The Rolling Stones Singles Collection
Metamorphosis
Let It Bleed
Through The Past, Darkly (Big Hits Vol. 2) (UK)
Their Satanic Majesties Request
Big Hits (High Tide and Green Grass) (US)
The ’60s UK EPs
The Rolling Stones (UK)
The Rolling Stones No. 2
Get Yer Ya-Ya’s Out!

Kommer snart (i følge nettsiden):
The Rolling Stones/Five by Five/Got Live
Big Hits (UK)
Hot Rocks
More Hot Rocks
The Rolling Stones (US)
The Rolling Stones Now

hdtracks.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde