Last ned The Rolling Stones høyoppløst!

forfatter

Et antall utgivelser av The Rolling Stones kan nå lastes ned høyoppløst, via hdtracks.com. Flere titler er på vei.

ABKCO Music and Records Inc. og HDTracks gjør for første gang katalogen til Rolling Stones tilgjengelig for høyoppløst nedlasting. Både studio-, samle- og livealbum blir å finne i høyoppløst Flac-format i oppløsningene 176,4kHz/24-bit og 88,2kHz/24-bit.

Fra analog til SACD
ABKCO ga ut Rolling Stones’ katalog med høyoppløst lyd på hybrid SACD på begynnelsen av 2000-tallet. Flere år ble i denne anledning brukt på å spore opp de opprinnelige mono- og stereomastrene. Førstegenerasjons opptaksruller ble funnet, som stereomastrene fra Chess Studios i 1964, som inkluderer den uredigerte versjonen av “2120 South Michigan Avenue”, “Beggar’s Banquet” i riktig hastighet (en feil i mastering gjorde at denne i 30 år ble hørt i en lavere hastighet enn den var spilt inn i), og ”Let It Bleed” med en spleising av sporene som indikerer at den opprinnelige hensikten var å ha lite opphold mellom hver sang.

Gamle spolebåndopptakere ble brukt for å overføre fra analogt til digitalt, en modifisert Ampex 351 med originale rør og en Ampex ATR-102 modifisert med Aria diskret Klasse A-elektronikk. DSD ble valgt som digitalt, høyoppløst lydformat, og Meitner Design ADC8 og DAC8 MKIV konvertere ble brukt i analog-til-digital og digital-til-analog prosessering. Alle kabler har dessuten vært gjennom en kryonisk nedfrysing(!).

Fra SACD til nedlastbart
Den høyoppløste katalogen til Rolling Stones skal nå tilbys til nedlasting gjennom hdtracks.com. Den er konvertert fra DSD til både 176,4kHz og 88,2kHz PCM med Wiss Saracon konverteringsprogram, og det nedlastbare filformatet er av typen Flac, med tapsfri komprimering.

Du må bruke en amerikansk postadresse når du registrerer konto. Vi har prøvd, og det er faktisk bare å oppgi en hvilken som helst amerikansk gateadresse med tilhørende ZIP-kode. Vi fikk ingen feilmelding da vi lastet ned 176,4kHz-versjonen av ”Aftermath” fra norsk IP-adresse.

Tilgjengelig nå:
Beggar’s Banquet
Flowers
Between The Buttons (UK/US)
Got Live If You Want It! (UK/US)
Aftermath (UK/US) – stereo
December’s Children (And Everybody’s)
Out of Our Heads (UK/US)
12 X 5
The Rolling Stones Singles Collection
Metamorphosis
Let It Bleed
Through The Past, Darkly (Big Hits Vol. 2) (UK)
Their Satanic Majesties Request
Big Hits (High Tide and Green Grass) (US)
The ’60s UK EPs
The Rolling Stones (UK)
The Rolling Stones No. 2
Get Yer Ya-Ya’s Out!

Kommer snart (i følge nettsiden):
The Rolling Stones/Five by Five/Got Live
Big Hits (UK)
Hot Rocks
More Hot Rocks
The Rolling Stones (US)
The Rolling Stones Now

hdtracks.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.