El-biler

Superladere fortsetter å utvide rekkevidden.
forfatter

Tesla har nylig utvidet med flere ”superchargers” i Norge, hvilket betyr at man nå kan kjøre hele strekningen fra Oslo til Tromsø, uten å måtte vente mer enn en halvtime ved hver ladestasjon. Og helt gratis! Unntaket er at du må fullade batteriet i Trondheim på gammeldags vis, da du ellers ikke har strøm nok til å komme deg til superladeren i Mosjøen.

Vårt testeksemplar av Model S.
Vårt testeksemplar av Model S, februar 2014

I tillegg til å ha utvidet til Tromsø, er det nå mulig å kjøre en alternativ rute mellom Oslo og Trondheim, nemlig via Østerdalen. Dette takket være superladestasjon i Elverum og Alvdal. Et færre antall fotobokser og med 90-grense i stedet for 80, og et avslag i kjørelengde på 4 mil blir fort tidsbesparende!

Kart over superchargers i Europa
Kart over superchargers i Europa på nåværende tidspunkt

Man kan nå også greit komme seg nedover i Danmark og sør i Sverige, takket være superchargers på veien.

Superchargers gir en halv lading på så lite som 20 minutter, og etter bare 30 minutter har du hele 270 kilometers rekkevidde på ”tanken”. 80 prosent kapasitet nås etter 40 minutter. De siste 20 prosentene tar ytterligere 40 minutter.

Laderne er strategisk plassert for å la eiere kjøre lange distanser med minimalt antall stopp.

Les vår test av Tesla Model S her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.