Kjøp musikk på vinyl – få gratis MP3

Alle som har handlet vinylplater hos Amazon.com siden 1998 får nå en gratis MP3-versjon av albumene.
forfatter

Programmet som Amazon kaller AutoRip startet med CD-er i januar i år. Alle som har handlet CD-er gjennom nettbutikken siden oppstarten i 1998 får en MP3-versjon på kjøpet, slik at man ikke selv trenger å rippe hver enkelt CD til MP3 for å få sangene inn på ulike musikkspillere.

Nå er det også klart at de som har handlet vinylplater gjennom butikken også vil få disse albumene på MP3.

Ikke alle titler finnes for AutoRip ennå, men hittil er det flere tusen av dem, også de fra de største plateselskapene, og Amazon lover at flere legges til hele tiden.

For å se om albumet er tilgjengelig i MP3-format, må man bare se etter AutoRip-logoen når man kjøper CD-er eller vinyl.

For å motta de digitale kopiene må du installere Amazon Cloud Player fra amazon.com. Dette er en nettskybasert avspiller, det betyr at du ikke fysisk har sangene på din egen harddisk, men de er lagret i nettskyen. Filene vil lastes direkte inn i Cloud Player-biblioteket i 256 kbps MP3-kvalitet, og kan spilles av på iPad, iPhone, iPod Touch og fra hvilken som helst nettleser.

Cloud Player er gratis de første 250 sangene, utover dette koster tjenesten 24,99 dollar i året (ca 150 kr) for inntil 250.000 sanger.

amazon.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.