Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kinesiske fanger tvunget til å spille World of Warcraft

Straffangene i arbeidsleiren Jixi jobbet lange og harde dager i kullbruddet. Om natten samlet de gull i rollespillet World of Warcraft.

Skrevet av / 26.05.11 - 13:33
Kinesiske fanger tvunget til å spille World of Warcraft

Vaktene i fengselet fant nemlig ut at de kunne tjene ekstra penger på å la fangene spille til seg gull og andre verdigjenstander i det populære online-rollespillet og deretter selge disse videre til ivrige spillentusiaster verden over.

Omsetting av virtuelle penger har vokst til å bli en milliardindustri. I World of Warcraft bruker man spillpenger til å kjøpe seg fordeler som våpen og rustninger som gjør deg sterkere i møte med motstanderne. Å spille til seg penger er tidkrevende,  og mange spillentusiaster er derfor villig til å betale ekte penger for de virtuelle verdiene.

I Jixi-leiren ble i alt 300 fanger satt til å være ”spillarbeidere” med 12-timers skift, og ble straffet om ikke inntjeningsmålene ble nådd. Straffarbeidet skaffet angivelig fengselsvaktene opptil 5.000 NOK i inntekter hver dag. En kinesisk fabrikkarbeider tjener til sammenligning rundt 1000 kroner i måneden.

Kilde: The Guardian

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top